Öt zseniális gondolat Mark Gungortól a házasságról

Mark Gungor amerikai keresztény lelkész, kinek Férfi agy, női agy című magyarul is megjelent könyve humorosan, mégis komoly témákat feszegetve ír a házasságról. A több mint negyven éve boldog házasságban élő lelkésznek öt ütős gondolatát hoztuk most el a házasságról.

1.) Amikor egy férfi beleszeret egy nőbe, valahogy így gondolkodik: „Szeretem őt, remek nő – sőt, tökéletes! Úgy szeretem, ahogy van, és remélem, soha nem változik meg!” (…) Amikor viszont egy nő beleszeret egy férfiba, valahogy így gondolkodik: „Szeretem őt, remek ember, de egy kicsit dolgozni kell rajta.” Ez csírájában hordja a katasztrófát. Az eltérő elvárások mindig konfliktushoz vezetnek.

2.) A sikeres házasság nem abból fakad, hogy két üres lélek egymásra talál, és megkísérli „kiegészíteni” egymást. Ha két üres, boldogtalan lélek összeházasodik, az csupán két üres, boldogtalan lélek házassága lesz. Sikeres házasság csak úgy jöhet létre, ha két teljes, boldog ember köti össze az életét azzal a céllal, hogy közös jövőt építsenek. Nincs szükségük a másikra ahhoz, hogy igazán boldogok, teljesek vagy érzelmileg épek legyenek. Már ép emberek, akik összekapcsolják életüket, hogy élvezzék a házasság előnyeit.

3.) Azért kell dolgoznunk a házasságunkon, mert hisszük, hogy értékes, nem pedig azért, mert próbáljuk értékessé tenni.

A teljes cikk elolvasható itt.

Létrehozva 2021. október 22.