"Életünk filmkockái"

alt

Párkapcsolati Műhely a Pécsi Egyházmegyében

Szeptemberben folytatódik Pécsett a Katifi Párkapcsolati Műhelye, amelyre a szervezők nem csak párokat, hanem minden érdeklődőt szeretettel várnak, akik nyitottak a téma iránt, párkapcsolat előtt állnak, esetleg esküvőre készülnek.

Sokszor hallottuk már: „Mi azért nem házasodunk össze, mert nem láttunk jó házasságot.”A kapott útravaló, a másoknál látott példák nyilván meghatározzák, hogy kinek milyen fogalma alakult ki a házasságról, családról. De nem törvényszerű, hogy úgy is éljen, hiszen mindenki dönthet másként, csinálhatja jobban is. Vagyis Rajtatok múlik! Olyan lesz a házasságotok, amilyenné formáljátok.Kérdés persze, hogy kitől és mit érdemes eltanulni, mire kell figyelni, és hogy lehet erre felkészülni először egyénileg, majd azzal, akivel komoly terved van. 

A Kat-Ifi Párkapcsolati Műhelye ehhez ad támpontokat, vet fel kérdéseket, hogy azok megfontolásával segítsen megfogalmazni: Te milyen házasságot, családot szeretnél?Aztán, ha megírtátok a saját forgatókönyveteket, nincs más dolgotok, mint leforgatni a filmet, hogy 80 évesen, amikor beültök a mozitokba, hogy megnézzétek életetek filmjét, elégedetten dőlhessetek hátra: ez nem is olyan rossz! (Ha pedig a gyermekeitek és unokáitok is hasonlóképpen nyilatkoznak, már az sem lesz fontos, hogy kapsz-e érte Oscart…)

Szeretettel várunk Benneteket – 18 év feletti fiatalokat –, akik komolyan veszitek a házasságra való felkészülést:

alt

 

Forrás: Pécsi Egyházmegye honlapja

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.