Dobd ki vagy vedd el! – az élettársi viszonyról

Manapság egyre több olyan párral találkozni, akik csak élnek egymás mellett évek óta, és nem történik semmi. A bejegyzett élettársi viszony homokra épített vár. Az ok általában nem a nő, hanem a férfi viselkedésében keresendő…

A hétvégén a 35 éves Péterrel találkoztam, aki  – mikor szóba került, megemlítette, milyen házias a barátnője. Kérdeztem, mióta vannak együtt. A válasz – 10 éve – mélyen megdöbbentett. Akkor miért nem veszed el? – kérdeztem. “Még csak az kéne” – felelte. Kiderült, hogy tudat alatt nem bánná, ha a lány szakítana vele, és folyamatosan retteg attól, hogy becsúszik egy gyerek, és el kell vennie. De ő nem szakít. Kivár. kényelmes így neki. Közben mind a saját, mind a lány idejét elvesztegeti. 

Hiába is tagadják, igazából minden lány házasságot és gyereket szeretne, csak a férfi kedvéért eljátsszák, hogy nem. De titkon reménykednek. A férfiak tudják is ezt, és nem akarják észrevenni, hogy a lány termékeny évei elmennek a semmire. 10 év alatt  eléggé leromlik az ember fizikailag is, és az évek múlásával – miután rájön, hogy ez a kapcsolat életképtelen – egyre kevesebb esélye van a párkeresésben is. Nem beszélve arról, hogy a házasságon kívüli nemi kapcsolat súlyos bűn!

A teljes cikk elolvasható itt.

 

Létrehozva 2020. április 28.