Józsika története

Tizenöt éves, jól öltözött, szép arcú kislány, az általános iskola nyolcadik osztályát végzi. Gyermeket vár. A kis somogyi faluban, ahol élt, nem tudják állapotát. Ne is tudja meg senki! – szól a kérés az Alfa-hanghoz.

 A szülőkkel együtt keresnek meg minket: a kislány erőszak áldozata. A gyermeket, ha megszületik, azonnal örökbe adják. Nincs lehetősége az anyának – maga is szinte gyermek még -, sem a szülőknek az újszülött fogadására, elfogadására! Elutasítás egyértelműen, határozottan.

Bejelentkezett ideiglenesen a mi lakásunkba, engedélyünkkel: a szülők továbbra is otthon rejtették lányukat az illetéktelen szemek elől. Aztán egy hónap múlva megszületett a gyermek a megyeszékhely kórházában.

Kisfiú! – Örökbefogadó házaspár várta boldogan ezt a pillanatot. Végre, csaknem kétéves várakozás után saját gyermekük lesz! Saját édes gyermekük!

És akkor váratlan fordulat következett. Váratlan és fájdalmas: a gyermekkardiológus megállapította, hogy a kisfiú súlyos szívbeteg. Később, évek múlva meg kell majd operálni, meg lehet operálni, talán meg is gyógyulhat. De gyógyulásra csak úgy van esélye, ha családba kerül, ha szerető gondoskodás, ha személyre szóló szeretet veszi körül. – Milyen szép kisbaba, csak beteg!

A teljes cikk elolvasható az Alfa Szövetség honlapján itt.

Létrehozva 2020. február 13.