Hogyan mentette meg a válóperes ügyvéd a házasságot ezzel a négy kérdéssel

Hogyan mentette meg a válóperes ügyvéd a házasságot ezzel a négy kérdéssel

Válaszold meg ezeket, mielőtt olyan lépést tennél, amit megbánhatsz

Rafael Gonçalves brazil családjogi ügyvéd, aki a válásokra szakosodott, egy fényképet tett közzé a Facebookon az egyik ügyfelének küldött jegyzetről – ez vírusként terjedt el az interneten. A lista felsorolta a válási folyamat hivatalos megkezdéséhez szükséges dokumentumokat; de van benne egy utóirat rész, ahol arra kéri a házaspárt, hogy válaszoljanak négy kérdésre, mielőtt visszajönnek a kért dokumentációval. Amikor később megkérdezték, Gonçalves elmagyarázta, hogy miközben az ügyféllel beszélgetett, az rájött, hogy még mindig szereti a férjét.

A válóperes ügyvéd, aki kibékíti ügyfeleit

„Elvesztettem egy ügyfelet, de szereztem pár barátot” – magyarázta Rafael a Facebookon.

A kockázat ellenére, hogy csökken az ügyfélkör, ezt a négy kérdést feltette ügyfelének, hogy az átgondolhassa az egészet, mielőtt elkezdik a válási folyamatot. Gyönyörű gesztus ez egy olyan személytől, akinek a munkája általában a házasságok megszűnéséből áll. “Nem gondolom, hogy valami különlegeset tettem, és véleményem szerint minden kollégámnak ugyanígy kellene viselkednie” – mondta a Good News Network részére.

Íme a kérdések, melyeket Rafael átadott ügyfelének:

  • Mindent megtettem, hogy megmentsem a házasságomat?
  • Jelenleg valóban a válás a legjobb megoldás?
  • Kik azok az emberek, akik legjobban befolyásolnak engem?
  • Hány nehéz pillanatot sikerült legyőzni együtt, és hogyan találkoztatok?

Másnap a házaspár visszajött hozzá, és elmagyarázták, hogy már nem akarják folytatni a válási eljárást. Nyilvánvaló, hogy szántak időt arra, hogy feltegyék a megfelelő kérdéseket a kapcsolatukról, és úgy döntöttek, hogy kell egy második esélyt adniuk egymásnak.

„Senki sem kezd el úgy randevúzni, hogy megtervezi a szakítást, és senki sem házasodik azért, hogy elváljon.  Olyan társadalomban élünk, ahol mindent eldobnak vagy kicserélnek ahelyett, hogy megjavítanák, és ezt sajnos a kapcsolatokra is alkalmazzák ”- magyarázta Gonçalves.

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2019. október 22.