Házasság vs. „melegházasság”

alt

A házasságban a Különbözővel jön létre szövetség, a „melegházasságban” az Azonossal. Az egyik az Isten imádatát jelképezi, a másik az önmagába kunkorodó ént.

A házasság vertikális isteni misztérium, a „melegházasság” egalitárius emberi projekt. Az egyik Krisztusra mutat, a másik az Egóra.

A „melegházasság” olyan, mint Nárcisszosz, aki önmagába lett szerelmes, a házasság olyan, mint Psyché, akibe az isten szeretett bele.

A házasság isteni találmány, a „melegházasság” emberi szerzemény. Az egyik a Teremtő ajándéka, a másik a teremtmény zsákmánya.

A házasság annak a jele, hogy Isten szeretetből megváltja a lázadó embert. A „melegházasság” annak, hogy az ember fellázadva olyan lesz, mint az Isten.

A „melegházasság” a bűnbeesés ikonja, a házasság a megváltásé. A „melegházasság” az első Ádámra mutat, aki önmagát választva engedetlen lett, a házasság a második Ádámra, aki bennünket választva Istennek engedett.

A házasság Krisztus és az egyház titka. Az egyház, amely a „melegházasságot” támogatja, Krisztust cseréli le önmaga képére.

Forrás

Share

Programajánló

Anthony atya Magyarországon

május
kedd
30

Szeretettel és nagy örömmel küldöm Anthony Parankimalil Szent Vincés Rendi szerzetes at…
Ma

Dr. Gál Péter atya lelkigyakorlata

június
csütörtök
22
A lelkigyakorlatok tanításokból és egyéni beszélgetésekből épülnek fel. Céljuk, hogy a napi szentmis…
23 nap múlva

Dr. Gál Péter atya lelkigyakorlata

augusztus
csütörtök
24
A lelkigyakorlatok tanításokból és egyéni beszélgetésekből épülnek fel. Céljuk, hogy a napi szentmis…
86 nap múlva

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.