Az udvarlás és a digitális világ

Az alábbi cikk a crosswalk keresztény portálon a napokban jelent meg. Ruthie and Michael Dean nagysikerű, most megjelent könyvének egy rövid kivonatát tartalmazza. A könyv címe: Az igazi férfi nem kertel (Real Men Don’t Text). Ruthie kommunikációt és pszichológiát tanult, sokat ír az egészséges kapcsolatokról és hisz abban, hogy egy férfival való egészséges kapcsolatból az életben túláradó öröm fakad.

Amíg a digitális technológia a potenciális udvarlókkal meggyorsítja és könnyűvé teszi a kommunikációt, zűrzavart is okoz, ami gyakran fájdalomhoz vezet. Számos fiatal küld alkalmi üzeneteket vagy posztol tartalmakat, hogy olyan hölggyel kerüljön kapcsolatba, akivel randizni szeretne. De miután létrejött valamilyen kontaktus, a fiúk gyakran elutasítják, hogy olyan igazi kapcsolatot alakítsanak ki, ami a szereteten és tiszteleten alapul – pedig csak az ilyen típusú kapcsolatok tudnak házassághoz vezetni.

Ha belefáradtál, hogy az idődet ezekkel a srácokkal csak olyan találkozókra pazarold, akik csak játszadoznak veled, remélve, hogy hátha találsz egy Istenfélőt köztük, meg kell változtatnod a hozzáállásod a kapcsolatépítéshez azáltal, hogy új szabályokat állítasz fel magad és az udvarlók számára, akikkel találkozol.

Nos, leírok néhány dolgot, hogyan tudsz bölcsen viselkedni a digitális világban:

Ismerd fel, hogy megérdemled az igazi szerelmet

Ha már beletörődtél a sok csalódásba és frusztrációba, tudd meg, hogy Isten sokkal jobbat akar a számodra – és mivel Isten az, aki alkotott és szeret téged, megérdemled, hogy téged is őszintén szeressenek. Döntsd el, hogy valami jobbat akarsz minthogy a képernyőt bámulva rejtélyes üzeneteket próbálj megfejteni és válaszolgatni a a laza kísérletekre, amikor a fiúk azt remélik, hogy talán valami kialakulhat köztetek. Ismerd fel, ezekkel az alkalomszerű próbálkozásokkal csak azt fejezik ki, hogy milyen értéktelennek tartanak, felcsigáznak, pedig ők a semmirekellők, mivel ilyen hanyagul bánnak veled.

Kérd a Szent Szellemet hogy képes legyél magadat úgy látni, ahogy Isten lát, és így megértheted, hogy igazából mennyire sebezhető és szeretett vagy. Valld be a bizonytalanságodat Istennek és kérd meg, hogy gyógyítson meg és segítsen a magabiztosságod fejleszteni, mivel Ő azt akarja, hogy boldog légy. Ez a magabiztosság majd a megfelelő férfit fogja hozzád vonzani, miközben megvéded magadat és elzavarod a rossz embert. Tedd magadévá az Isten adta szépséget és vigyázz, hogy ne a férfiaknak tetsszél, hanem Istennek, aki téged alkotott. Ne a fiúkkal való barátságodban reménykedj, hanem inkább az Istennel való kapcsolatodban, mert ez a szerelem végső forrása.

Állítsd meg azokat, akik mindig csak kifogásokat keresnek és rosszul bánnak veled

Mondj búcsút minden olyan kifogásnak, amivel a fúk a múltban félrevezettek és nem tettek elég erőfeszítést a veled való kapcsolatért, mint például „túl elfoglat vagyok” vagy „félek elköteleződni egy régi rossz tapasztalat miatt”. Nézz szembe a ténnyel, hogy azok az ismerősök, akik igazán érdeklődnek irántad, ugyanígy fognak tenni, ahelyett, hogy bizonytalanságban hagynának a kétértelmű üzeneteikkel vagy az ígérettel, hogy majd keresnek de aztán sosem jelentkeznek. Ha valaki nem kezel téged megfelelően, ne légy bizonytalan, hanem szakíts meg minden kapcsolatot és légy szabad egy olyat keresni, aki úgy áll hozzád, ahogy azt egy nő megérdemli.

Válaszd most a szentséget, hogy később élvezhesd a testi szerelmet

Isten a szexet azért alkotta, hogy erőteljes és időtálló módon kössön össze két embert. De bármilyen szexuális kapcsolat amiben házasság előtt részt veszel, beleéghet a gondolataidba, lerontva a jövőbeni férjeddel a testi szerelem minőségét. Minél jobban követed Istennek az életedre vonatkozó elsődleges tervét – esetünkben a szexuális tisztaságot – annál jobban képes leszel élvezni a beteljesedett szexet a férjeddel.

Kérd a Szent Szellemet, hogy újítsa meg a gondolataidat, hogy a tisztán való gondolkodás által felülemelkedhess a kísértésen, ami a fiúkkal való kapcsolatépítésben szent és tiszta viselkedést eredményez. Azonosítsd be, hogy az életedben melyek azok az egészségtelen szexuális szokások (mint például egy kis flört, csak hogy egy kis borzongást érezz), és készíts egy tervet, hogy hogyan tudnád ezeket egészséges érzésekkel felcserélni.

A teljes cikk elolvasható itt.

Létrehozva 2022. december 25.