Családvédelem

Hol kezdődik a megrontás és mi legyen a keresztény válasz?

Nem is olyan rég még egyértelmű volt, hogy a gyermekek védelme mindenek felett áll, társadalmi avagy nemzeti minimum megóvni őket minden káros hatástól. Mára azonban elsősorban egyes nemzetközi szervezetek és véleményformálók révén megkérdőjeleződött ez az alapelv.

Share
Bővebben...

5+1 dolog, amit megtapasztaltunk friss házasként

alt 

Habár csak néhány hónapja kötöttük össze az életünket, Lillával máris számtalan izgalmas kalandon vagyunk túl. Összeírtunk 5+1 dolgot, amelyet közösen megtapasztaltunk, avagy íme egy házasság első tanulságai!

Share
Bővebben...

10 dolog, amiben a párkapcsolat más, mint amire számítottam

alt

Évekig voltam egyedülálló, így bőven volt időm elképzelni, milyen lesz kapcsolatban lenni. Mikből indultam ki? A szívem vágyaiból, a barátaim és a családom történeteiből, meg persze a romantikus filmekből. Nos, több ponton nem jöttek be a számításaim. Íme 10 dolog, amit eddig tanultam a párkapcsolatokról.

Share
Bővebben...

Ne aggódjatok a gyermekeitekért!

alt

Ne sajnáljátok és ne féltsétek a gyermekeiteket, amiért a világ, amelyben felnőnek, nem olyan, mint amilyen volt!

Isten teremtette őket, és pontosan abba az időpillanatba hívta őket, amelyben élnek. Létük nem véletlenszerű és nem baleset.

Share
Bővebben...

Visszhang - Párkapcsolati kultúra és demográfia konferencia, 2021

A Bonum TV felvétele

 

Share

"Sajnos a legkézenfekvőbb fájdalomcsillapítás a pornó és a szex"

alt

Van remény az emberkereskedelem áldozatainak? Van kiút a pornófüggőségből? Többek között ezekről is beszélgetett Tapolyai Emőke klinikai pasztorálpszichológus, szexológus és Stumpf Kata szerkesztő-riporter a „Rabságból szabadságba” webinárium harmadik epizódjában. A legérdekesebb gondolatokat szemléztük!

Share
Bővebben...

A genderelmélet Marx és Engels központi ideológiájára épül

alt

Hazánkban is megjelent már a heterofóbia, amely nem tűri, hogy kifogást támasszunk a genderelmélet szélsőségeivel szemben. De nekünk nem szabad beállnunk azok közé, akik a genderjogokat hirdetik, sőt, tiltakoznunk kell ellene! Ez elengedhetetlenül fontos a társadalom és gyermekeink jövője miatt – nyilatkozta lapunknak Tomka Ferenc egyetemi tanár, teológus, szociológus. Az atya felhívta a figyelmet arra, hogy a genderideológia által hirdetett szexuális szabadosság és a pornó milyen romboló hatással bír elöregedő társadalmunkra. Az interjúból kiderül az is, hogyan kapcsolódik Marx és Engels a neoliberális eszmékhez...

Share
Bővebben...

"Nincsen olyan házasság, amely eleve kudarcra van ítélve"

 alt

Liszka Levente és Liszka-Kaposi Réka a Családok Jézusban Közösség szervezésében évek óta készítenek fel jegyeseket a házasságra. Nem a „tutit” akarják megmondani, hanem segíteni szeretnének a saját példájukon és életükön keresztül, ezért olyan tabukról is őszintén mernek beszélni, mint a pénz, a szexualitás – vagy éppen az ima kérdése. Miközben négy gyermekük mellett ezt a szolgálatot végzik, szeptemberben a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjaként családi napot szerveznek a közösségükkel a Margitszigetre, ahol ismert emberek tesznek majd tanúságot az általuk vallott értékekről. Beszélgetés a Liszka-Kaposi házaspárral jegyeskísérésről, elköteleződésről, anyaságról és apaságról – és ezek közös pontjáról, a döntésről.

Share
Bővebben...

A férfias úriember

alt

Kevés fiú élvezi azt az előnyt, hogy olyan férfias férfi nevelte, mint amilyen az apám volt. Veterán, aki az amerikai hadsereg orvosaként szolgált; másodfokú fekete öves tekvondós, és egy kivételesen példamutató sportoló baseball, softball, tenisz és biliárd trófeákkal. Kőkemény volt: egyszer visszavarrta a saját hüvelykujjának egy darabját (érzéstelenítés nélkül!), amit véletlenül levágott, miközben a garázsban dolgozott; és rekonstrukciós műtéte volt az orrán, mert sokszor eltörte ökölharcban vagy sportolás közben.

Share
Bővebben...

A férfi felségterülete – felelősségterülete

Mások véleményének összessége vagy- AMIKOR A MINTÁRÓL beszélünk, ERRŐL BESZÉLÜNK!

Bedő Imre mentor videója

 

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.