Családvédelem

Házasodj meg, mielőtt gyermeket vállalsz, és más receptek a szegénység csökkentésére

alt

Mindig is családot akartam.

A család a polgári társadalom alapvető eleme. A család intézménye támogatja a jellemet és az etikai értékeket. Az emberek modellezik a viselkedésmintát, és a gyermekek szüleik viselkedését mintázzák. Az erős családok az erős közösségek középpontjában állnak.

Sajnos az Egyesült Államokban a család intézménye válságban van. A Népszámlálási Hivatal szerint 1950-ben a háztartások 78%-át házaspárok alkották. A házastárssal együtt élő felnőttek aránya 2021-re 50%-ra csökkent. Évtizedek óta növekszik az egyedülálló szülővel élő gyermekek aránya. Az Egyesült Államokban a világon a legmagasabb az egyszülős háztartásban élő gyermekek aránya, háromszorosa a világátlagnak.

Share
Bővebben...

Jason Evert: a ’férfiasság mérgező hiányát’ okozza a burjánzó pornóhasználat

alt

A jelentés szerint a kamaszok átlagosan 12 éves korukban találkoznak először pornóval.

„Nincs olyan, hogy toxikus férfiasság” - véli Jason Evert katolikus író, előadó és a Chastity Project alapítója. Szerinte a mai társadalmi problémák közül soknak a középpontjában „a férfiasság mérgező hiánya” áll, amit a féktelen pornófogyasztás idéz elő.

Share
Bővebben...

Utáltam felnőni meleg szülők mellett

alt

Rögtön az elején szeretnék valamit tisztázni: nem vagyok homofób. A nővérem meleg, sok barátom meleg. Ha valami, akkor az van, hogy meleg szüleim voltak, és még ha hetero is vagyok, ezáltal sokkal jobban megkedveltem az LMBTQ+-hoz tartozó embereket.

Egészen a harmadik osztályig, amikor elkezdődött a zaklatás, nem igazán tudatosult bennem, hogy az én családom más, mint a többieké. Az osztályban elterjedt a hír, hogy két anyukám van, és mire észbe kaptam, már csúfoltak is emiatt a játszótéren. Ekkor még boldog és szeretetteljes volt a kapcsolatom a szüleimmel, ezért elhárítottam a megjegyzéseket.

Share
Bővebben...

A szexuális forradalom áldozatainak 10 legfontosabb csoportja (2)

Paul Sullins atya, Ph.D. elmagyarázza, hogy a szexuális forradalom hogyan hatott sok millió ember életére. Itt bemutatja a szexuális forradalom áldozatainak tíz legfontosabb kategóriáját.

A szexuális forradalom áldozatairól szóló, csak a tényeket tartalmazó előadás,  amely a Ruth Intézet 2022 júliusi konferenciáján hangzott el.

Share
Bővebben...

Mi ez az átfogó szexualitás nevelés (CSE)?

 

Egyre több amerikai államban van valamilyen formában átfogó szexuális felvilágosítás (CSE) az állami iskolákban. Ez a videó bemutatja, hogy mi a CSE, bemutatja a mögötte álló szervezeteket, az általuk képviselt világnézetet és a mintatantervet. Ezt az információt minden, a közoktatásban tanuló (1-12 osztályos) gyermek szüleinek ismerniük kell.

A Protect Our Kids videója, magyar felirattal.

Share

Az udvarlás és a digitális világ

alt

Az alábbi cikk a crosswalk keresztény portálon a napokban jelent meg. Ruthie and Michael Dean nagysikerű, most megjelent könyvének egy rövid kivonatát tartalmazza. A könyv címe: Az igazi férfi nem kertel (Real Men Don’t Text). Ruthie kommunikációt és pszichológiát tanult, sokat ír az egészséges kapcsolatokról és hisz abban, hogy egy férfival való egészséges kapcsolatból az életben túláradó öröm fakad.

Amíg a digitális technológia a potenciális udvarlókkal meggyorsítja és könnyűvé teszi a kommunikációt, zűrzavart is okoz, ami gyakran fájdalomhoz vezet. Számos fiatal küld alkalmi üzeneteket vagy posztol tartalmakat, hogy olyan hölggyel kerüljön kapcsolatba, akivel randizni szeretne. De miután létrejött valamilyen kontaktus, a fiúk gyakran elutasítják, hogy olyan igazi kapcsolatot alakítsanak ki, ami a szereteten és tiszteleten alapul – pedig csak az ilyen típusú kapcsolatok tudnak házassághoz vezetni.

Share
Bővebben...

"Majdnem belehaltam": Ex-transz tinédzser elítéli a 'nemváltást' egy erőteljes beszédben

alt

WASHINGTON, D.C. (LifeSiteNews) - A Fehér Ház előtt tartott sajtótájékoztatón egy volt „transznemű” tinédzser erőteljes vallomást tett, melyben elítélte a gyermekek úgynevezett „gender megerősítő ellátását”.

A tizennyolc éves Chloe Cole megosztotta történetét a Protect Children's Innocence Act (A gyermekek ártatlanságának védelméről szóló törvény) támogatására, ami egy új törvényjavaslat, melyet a republikánus Marjorie Taylor Greene republikánus képviselő terjesztett elő, és amely megtiltana minden „gender megerősítő ellátást” a kiskorúak esetében.

Share
Bővebben...

A szexuális forradalom áldozatainak 10 legfontosabb csoportja

Paul Sullins atya, Ph.D. elmagyarázza, hogy a szexuális forradalom hogyan hatott sok millió ember életére. Itt bemutatja a szexuális forradalom áldozatainak tíz legfontosabb csoportját.  A prezentáció első része.

Forrás

Share

A nemváltoztatás a gyermekbántalmazás egy formája

A video forrása és részletes ismertetése itt.
Share

Az apaság eltörlése

alt

Ha nincs apa, legyen az isteni vagy emberi, akkor nincs teremtés

Az uralkodó vélekedés szerint az abortusz a nők ügye. Hiszen ő az, aki megfogan, majd eldönti, hogy kihordja-e a várandósságát vagy abortuszra adja a fejét.

A Roe kontra Wade ítélet megsemmisítésére adott heves reakció szinte kizárólag a nők részéről érkezik. A „mi testünk, a mi méhünk és a mi döntésünk”, a jól hangzó mantra szerint.

Share
Bővebben...

Programajánló

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.