Családvédelem

Online előadások a család védelmében

altA Családtudományi Szövetség szeretettel ajánlja online előadás-sorozatát, amelyet " A család védelmében", a családok megerősítése céljából rendez. Első alkalom 2021. február 25-én csütörtökön délután fél hatkor lesz.

További alkalmak:

2021. március 25. csütörtök 17:30.

2021. április 29. csütörtök 17:30.

2021. június 10. csütörtök 17:30.

Share
Bővebben...

61 mondat, ami segít kapcsolódni a kamasz gyerekedhez

alt

Néha olyan nehéz szót érteni a kamasz gyerekünkkel. Morog, forgatja a szemét vagy éppen sötéten néz és hallgatásba burkolódzik, amikor beszélgetni próbálunk vele. Szülőként rosszul is esik ez a reakció, miközben tanácstalanok is vagyunk: mit és hogyan mondjunk, hogy ne elutasítással reagáljon?

Közléssorompók

Legtöbbször ott van a szívünkben a jószándék, a szeretet, a törődés, de valahogy mégis félresiklik a dolog. És bármilyen meglepő: sokszor ez csak azon múlik, hogy nem úgy szólalunk meg, nem olyan mondatokat használunk, amik a kapcsolódást segítenék. Minden igyekezetünk ellenére, maga a megfogalmazás módja közénk állhat.

Share
Bővebben...

Tower Vilmos: Kihez menjek feleségül? (13)

alt20. fejezet: Életadás helyett életpusztítás?

„Minő csodás keveréke a rossznak s nemesnek a nő, Méregből s mézből összeszűrve s mégis mért vonz?  Mert a jó sajátja, míg bűne a koré, mely szülte őt.” (Madách.)

Csak a legromlottabb, legelfajultabb és lefelé zuhanó koroknak bűne a gyermekáldás szándékos és bűnös megakadályozása vagy éppen a már megfogamzott újszülöttnek elpusztítása.

Share
Bővebben...

"A keresztény férfi is ugyanúgy kűzd az élet gondjaival"

alt

Míg a nőiség kérdéseit számtalan oldalon rendszeresen boncolgatják, addig kevesebb szó esik arról, hogy mi teszi a férfit férfivá? Az Új nemzedék legújabb adásában a 777 főszerkesztője, Martí Zoltán, és Krúdy Tamás, a Váci egyházmegye kommunikációs igazgatója beszélgetett arról, hogy mitől lesz valaki férfi, illetve mi változik azáltal hogy , ha valaki keresztény férfi?

Share
Bővebben...

Gabriele Kuby: A nevelés államosítása

alt

Úton az új gender-ember felé

Nemrég meglátogattam egy fiatalasszony barátnőmet, akinek hároméves kislányát első alkalommal láttam. Már a lakásban voltam, amikor Sima este az óvodából hazaérkezett, ahonnan a papa hozta el. Bizalmatlanul fürkészett a távolból. Ahelyett, hogy kinyújtott kezemet megfogta volna, felém csapott. Aztán az anyja felé rúgott, amikor az le akarta vetkőztetni. Újra és újra minden ok nélkül velőtrázó sikolyban tört ki. Az anya nem tudta, mitévő legyen. Épp most fejezte be felsőfokú tanulmányait, és a második gyermekét várta otthon. Örült, hogy Sima az egész napot óvodában töltötte, mert, mint mondta: „nem teszünk jót egymásnak”. Úgy véli, Simának nehéz természete van.

Share
Bővebben...

Tower Vilmos: Kihez menjek feleségül? (11)

alt14. fejezet: Amitől még jobban óvakodjál

1. Ne engedd, hogy harag, neheztelés, bosszú gyökeret verhessen szívedben. Haragban se ne feküdj le, se otthonodból ne távozzál!

Az első összeszólalkozás vagy összeveszés haragjában, indulatában, mérgében, dühében ne rontsd el a dolgot, ne csinálj valami bolondot. Ne akarj férjeden mindenáron kifogni, rajta bosszút állani!

Aludj rá egyet vagy kettőt és egészen más szemmel fogod látni és más lélekkel ítélni a történteket, mint az első felindulásban.

Share
Bővebben...

Az idegtudomány és a pornó

alt

Az idegtudomány bebizonyította, hogy a pornó a férfiak agyát gyerekessé teszi. Komolyan.

Kétszáz évvel ezelőtt az Egyesült Királyságban, ha azt mondtad, hogy elmész egy „úri klubba”, akkor ez egy privát, felső osztályú létesítményt jelentett, ahol meg lehetett pihenni, olvasni, társasjátékot játszani, lehetett étkezni és pletykálni másokkal. Ma, az USA-ban, ha azt mondod, hogy elmész egy „úri klubba”, azt feltételezik, hogy fizetsz azért, hogy sztriptízt láss egy gyengén megvilágított bárban.

Share
Bővebben...

A teremtő erő és a jóság képviselői

alt

Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató az apák szerepéről

Ferenc pápa tavaly meghirdette a Szent József-évet, amely 2020. december 8-tól 2021. december 8-ig tart. A Szentatya ezzel állít emléket Mária jegyesének, Jézus nevelőapjának, akit a Katolikus Egyház védőszentjeként tisztelünk immár százötven éve. Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutatót az apa családban betöltött szerepéről kérdeztük.

Share
Bővebben...

Tower Vilmos: Kihez menjek feleségül? (12)

alt17. fejezet: Egy nem ritka ok

Nem szívesen tesszük szóvá e fejezet kényes tárgyát.

A szíves olvasó és a magunk szemérmetességének egyaránt rosszul esik érinteni e pontot.

De épp nagyobb bajok és komolyabb következmények elkerülése végett mégis tanácsosnak és hasznosnak vélem szóvátenni az ügyet.

Arról van ti. szó, hogy a házassági perek és a hozzám panasszal forduló számos férfi tanúsága szerint sok hűtlenségnek oka nem ritkán némely feleségnek ún. frigiditása, vagyis nemi hidegsége.

Share
Bővebben...

Háza-sokk? Kultúrsokk!

háza sokk

 Ahány ház, annyi szokás – de mind ennyire más?!

Amikor házasságkötés, családalapítás után azzal szembesülünk, hogy sehogy sem találjuk a jól megszokott ízeket, szokásokat, szabályokat, az élet ezerfajta árnyalatát, akkor  tapasztalhatunk egészen furcsa honvágyat: otthonról haza akarunk menni, az idegenségből vissza a jól ismertbe – pedig az általunk épített, vágyott otthonban vagyunk.

Share
Bővebben...

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.