Családvédelem

Elérhetők a Párkapcsolati kultúra és demográfia konferencia előadásai

cstsz konf logo

Kiemelkedő sikerrel zajlott a Párkapcsolati kultúra és demográfia című háromnapos nemzetközi konferencia, amely a Családtudományi Szövetség a Professzorok Batthyány Köre és az Európai Családtudományi Társaság társszervezésében valósult meg 2021. május 27-29. között. A magyar és angol nyelvű konferenciára több mint 800-an regisztráltak 48 országból. 

Share
Bővebben...

Hogyan kerüljük el a szexuális bűnöket?

Ajánljuk szeretettel Anthony Parankimalil atya prédikációját, melynek fő vezérfonalában visszhangzik Páduai Szent Antal gondolata. Tartsuk tisztán az érzékszerveinket. Továbbá, most különösen, hogy jön a nyár, figyeljünk oda az öltözködésünkre is, hogy ne legyünk hivalkodóak, nehogy másokat bűnbe vigyünk.

 

Share

Rákay Philip: Gender őrület

Share

Hét ok, amiért a pornó romboló hatású

 alt

Hét ok arra, hogy miért érdemes abbahagyni a pornót, ami tönkretesz téged, a szeretteidet és más embertársaidat. Az Arrivera blog remek gondolatait szemlézzük. 

Share
Bővebben...

A szexuális nevelési programok szexualizálják a gyermekeket

alt

Cline-t a Planned Parenthood abortuszklinikai hálózat szexuális nevelési igazgatója mentorálta Austinban. Az egyik első dolog, amit megtanult, hogyan kell bánni akár egy tízéves gyermekkel.

WASHINGTON — Egy korábbi szexuális nevelési oktató kérdőre vonja a Planned Parenthood hálózatot azért, mert a „gyermekek szexualizálják”, a szülőket „nem helyezik képbe”, és a meg nem születetteket dehumanizálják. Azt mondta, hogy van tudomása minderről, mert kiképzést kapott az ország legnagyobb abortuszszolgáltatójától.

Share
Bővebben...

Hol kezdődik a megrontás és mi legyen a keresztény válasz?

Nem is olyan rég még egyértelmű volt, hogy a gyermekek védelme mindenek felett áll, társadalmi avagy nemzeti minimum megóvni őket minden káros hatástól. Mára azonban elsősorban egyes nemzetközi szervezetek és véleményformálók révén megkérdőjeleződött ez az alapelv.

Share
Bővebben...

Nem kéne inkább arról beszélgetnünk, miként vigyázzunk sokkal jobban a gyerekeinkre?

alt

Az anya önmagában – férje nélkül – nem megfelelő modell gyeremeke számára.

„»A maszkulin és feminin viselkedésformák elsősorban a két nem kapcsolatában – rendszeres kommuni­kációjában – jelennek meg, így az anya önmagában – férje nélkül – nem megfelelő modell gyeremeke számára (…) Ha egy válás után évek múlva a gyermek magatartásában megjelennek a deviáns elemek, szakember legyen a talpán, aki megállapítja, hogy ezek mennyire tulajdoníthatók az öröklött genetikai struktúrának, az apa hiányának, illetve a válás tényének, vagy éppen az anyai jóslatok pszichológiai következményeinek« – írta Ranschburg Jenő.

Share
Bővebben...

10 dolog, amiben a párkapcsolat más, mint amire számítottam

alt

Évekig voltam egyedülálló, így bőven volt időm elképzelni, milyen lesz kapcsolatban lenni. Mikből indultam ki? A szívem vágyaiból, a barátaim és a családom történeteiből, meg persze a romantikus filmekből. Nos, több ponton nem jöttek be a számításaim. Íme 10 dolog, amit eddig tanultam a párkapcsolatokról.

Share
Bővebben...

Egyenes büszkeség - csinálhattok gyerekeket

alt

Ismeretlen eredetű családpárti plakátok jelennek meg újra és újra a hét eleje óta az írországi Waterfordban.

A plakátok A4-es méretűek, jó minőségben nyomtatottak, és egy házaspárt ábrázolnak, valamint a "Straight Pride" feliratot. A felirat a következő: "Ez természetes, évezredek óta működik, és csinálhatnak gyerekeket".

Share
Bővebben...

Visszhang - Párkapcsolati kultúra és demográfia konferencia, 2021

A Bonum TV felvétele

 

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.