Család- és életvédelem

A legtöbb amerikai szerint az együttélés rendben van

alt

A társadalomtudomány nem ezt mondja

A Pew Kutatóközpont egy új tanulmánya azt mutatja, hogy egyre több amerikai van, mint valaha, akik együtt élnek valakivel és elfogadhatónak találják az együttélést. De az együttélés valójában árt az embereknek, különösen a gyerekeknek.

Share
Bővebben...

Egy ördögűző és pszichiáter megosztja javaslatait a házasságról

alt

Tizenkét tanács, melyek segítségével Isten kegyelméből „tartani lehet az irányt"

Senki se maradjon olyan házasságban, amely veszélyt hordoz, de a kapcsolat megtartása és javítása meghozhatja az eredményeket. Msgr. John Esseff pap és egzorcista (Scranton, Pennsylvania) ismeri mind a házastársi szeretet nehézségeit, mind annak fontosságát a családon belül. Saját szülei gyakran küzdöttek egy szeretetteljes egység eléréséért. Elmondott egy történetet arról, hogy Krisztus szeretete hogyan kapcsolódik a házastárs iránti szeretethez.

Share
Bővebben...

Nincs többé „olyannak született”

alt

A szexuális orientáció új tudománya

Egy új tanulmány került a bizonyítékok növekvő körébe, mely szerint a szexuális irányultságot meghatározó narratíva – hogy ezt a genetika határozza meg – lehetetlen, hogy igaz legyen. A tudomány szerint egy személy szexuális irányultsága és partnerválasztása nagymértékben függ a személyes önállóság fejlődésétől és kifejeződésétől. Az azonos neműek iránt vonzódó embereknek jogi és kulturális szempontból szabadnak kell lenniük arra, hogy ne azonosuljanak azokkal, és ne kövessék őket.

Share
Bővebben...

Befogadott roma gyermekként is lehetséges a teljes élet

 alt

A magzati élet védelme kapcsán sokszor felmerül az a kritika az örökbefogadás javaslatakor, hogy biztos csak nehéz sors várhat egy nem saját szülőknél nevelkedő gyermekre…

Nos,  Burka Klaudia az élő példa, aki ezt megcáfolja. 

Share
Bővebben...

A szex közgazdaságtana

Mindaz a sok kártétel a fogamzásgátlókkal kapcsolatban, amikre Boldog VI. Pál pápa a Humanae Vitae enciklikájában már 1968-ban figyelmeztette az emberiséget, bekövetkezett.

Az Egyház közel 2000 év alatt pontosan kiismerte az ember természetét. A pápa pontosan tudta, mitől óv. A társadalomtudósok és közgazdászok csak most, közel 50 évvel később kezdik belátni, hogy az Egyháznak és az egykori pápának igaza volt.

Share
Bővebben...

A Vatikán csendben van, amikor az ENSZ erőlteti az abortuszt és a népességszabályozást

alt

2019. november 13 (LifeSiteNews) - Amikor az ENSZ Népesedési Alapja bejelentette, hogy a kenyai Nairobiban ülést tart a Kairóban megrendezett Nemzetközi Népesedési és Fejlesztési Konferencia (ICPD) 25. évfordulója alkalmából, a riasztó hangja megszólalt a fejemben.

A kairói konferencia eredetileg az ENSZ hivatalnokok és abortuszpárti washingtoni és más nyugati fővárosokból való szövetségeseinek teli torokból jövő erőfeszítései voltak az abortusz és a népességszabályozás elősegítése érdekében az egész világon. Csak a Vatikán és egy maroknyi életpárti, Latin-Amerikából, Ázsiából és Afrikából származó küldöttség együttes erőfeszítése tudta ezt megakadályozni. A következő konferencia, melyet november 12–14. között tartanak a kenyai fővárosban, az ígéretek szerint szinte ugyanilyen [tematikájú] lesz.

Share
Bővebben...

A szülők nem számíthatnak a politikusokra a gender ideológia elleni küzdelemben

alt

Ideje cselekedni

2019. október 18. (LifeSiteNews) - Ahogy a szexuális forradalom közelít a teljes győzelemhez a Nyugaton, a kulturális háborúk legutóbbi csataterén a gyermekkor gyarmatosítása kezd a középpontba kerülni. Az elmúlt néhány évben az LMBT mozgalom és szövetségeseik óriási erőfeszítéseket tettek a politikában, a médiában és a szórakoztatóiparban annak érdekében, hogy elkezdjék bemutatni ideológiájuk alapelveit a fiatalabb és még fiatalabb gyermekek számára. Azokat, akik ellenzik ezt, magától értetődően bigottnak nevezik.

Share
Bővebben...

Az ENSZ és az átfogó szexuális nevelés

Milyen szexuális nevelési programot ajánl az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az UNESCO? A szülők, mint a gyermekek első számú nevelői egyetértenek ezzel?

A Méltóság Központ videója

Share

Joseph Nicolosi: A homoszexualitás gyógyítható

Share

Latin-Amerikában nem fogadták el a homoszexuális kapcsolatokra vonatkozó javaslatot

OAS logo

A latin-amerikai nemzetek nemzetközi közgyűlésén nem fogadták el a homoszexuális kapcsolatokra vonatkozó javaslatot

Asuncion, Paraguay – Amit a helyi média „világos válasz”-nak nevez, számos latin-amerikai ország elutasította a homoszexuális kapcsolatok jóváhagyására vonatkozó ajánlásokat az Amerikai Államok Szervezete Közgyűlésén, melyre a múlt héten Paraguayban került sor.

Share
Bővebben...

Alkategóriák

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.