Család- és életvédelem

Hol kezdődik a megrontás és mi legyen a keresztény válasz?

Nem is olyan rég még egyértelmű volt, hogy a gyermekek védelme mindenek felett áll, társadalmi avagy nemzeti minimum megóvni őket minden káros hatástól. Mára azonban elsősorban egyes nemzetközi szervezetek és véleményformálók révén megkérdőjeleződött ez az alapelv.

Share
Bővebben...

10 dolog, amiben a párkapcsolat más, mint amire számítottam

alt

Évekig voltam egyedülálló, így bőven volt időm elképzelni, milyen lesz kapcsolatban lenni. Mikből indultam ki? A szívem vágyaiból, a barátaim és a családom történeteiből, meg persze a romantikus filmekből. Nos, több ponton nem jöttek be a számításaim. Íme 10 dolog, amit eddig tanultam a párkapcsolatokról.

Share
Bővebben...

Visszhang - Párkapcsolati kultúra és demográfia konferencia, 2021

A Bonum TV felvétele

 

Share

A genderelmélet Marx és Engels központi ideológiájára épül

alt

Hazánkban is megjelent már a heterofóbia, amely nem tűri, hogy kifogást támasszunk a genderelmélet szélsőségeivel szemben. De nekünk nem szabad beállnunk azok közé, akik a genderjogokat hirdetik, sőt, tiltakoznunk kell ellene! Ez elengedhetetlenül fontos a társadalom és gyermekeink jövője miatt – nyilatkozta lapunknak Tomka Ferenc egyetemi tanár, teológus, szociológus. Az atya felhívta a figyelmet arra, hogy a genderideológia által hirdetett szexuális szabadosság és a pornó milyen romboló hatással bír elöregedő társadalmunkra. Az interjúból kiderül az is, hogyan kapcsolódik Marx és Engels a neoliberális eszmékhez...

Share
Bővebben...

A férfias úriember

alt

Kevés fiú élvezi azt az előnyt, hogy olyan férfias férfi nevelte, mint amilyen az apám volt. Veterán, aki az amerikai hadsereg orvosaként szolgált; másodfokú fekete öves tekvondós, és egy kivételesen példamutató sportoló baseball, softball, tenisz és biliárd trófeákkal. Kőkemény volt: egyszer visszavarrta a saját hüvelykujjának egy darabját (érzéstelenítés nélkül!), amit véletlenül levágott, miközben a garázsban dolgozott; és rekonstrukciós műtéte volt az orrán, mert sokszor eltörte ökölharcban vagy sportolás közben.

Share
Bővebben...

5+1 dolog, amit megtapasztaltunk friss házasként

alt 

Habár csak néhány hónapja kötöttük össze az életünket, Lillával máris számtalan izgalmas kalandon vagyunk túl. Összeírtunk 5+1 dolgot, amelyet közösen megtapasztaltunk, avagy íme egy házasság első tanulságai!

Share
Bővebben...

Ne aggódjatok a gyermekeitekért!

alt

Ne sajnáljátok és ne féltsétek a gyermekeiteket, amiért a világ, amelyben felnőnek, nem olyan, mint amilyen volt!

Isten teremtette őket, és pontosan abba az időpillanatba hívta őket, amelyben élnek. Létük nem véletlenszerű és nem baleset.

Share
Bővebben...

"Sajnos a legkézenfekvőbb fájdalomcsillapítás a pornó és a szex"

alt

Van remény az emberkereskedelem áldozatainak? Van kiút a pornófüggőségből? Többek között ezekről is beszélgetett Tapolyai Emőke klinikai pasztorálpszichológus, szexológus és Stumpf Kata szerkesztő-riporter a „Rabságból szabadságba” webinárium harmadik epizódjában. A legérdekesebb gondolatokat szemléztük!

Share
Bővebben...

"Nincsen olyan házasság, amely eleve kudarcra van ítélve"

 alt

Liszka Levente és Liszka-Kaposi Réka a Családok Jézusban Közösség szervezésében évek óta készítenek fel jegyeseket a házasságra. Nem a „tutit” akarják megmondani, hanem segíteni szeretnének a saját példájukon és életükön keresztül, ezért olyan tabukról is őszintén mernek beszélni, mint a pénz, a szexualitás – vagy éppen az ima kérdése. Miközben négy gyermekük mellett ezt a szolgálatot végzik, szeptemberben a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjaként családi napot szerveznek a közösségükkel a Margitszigetre, ahol ismert emberek tesznek majd tanúságot az általuk vallott értékekről. Beszélgetés a Liszka-Kaposi házaspárral jegyeskísérésről, elköteleződésről, anyaságról és apaságról – és ezek közös pontjáról, a döntésről.

Share
Bővebben...

A férfi felségterülete – felelősségterülete

Mások véleményének összessége vagy- AMIKOR A MINTÁRÓL beszélünk, ERRŐL BESZÉLÜNK!

Bedő Imre mentor videója

 

Share

Alkategóriák

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.