Család- és életvédelem

A korai szexualizáció torzítja a gyermek fejlődését - Abszolút 22.

A gyermeki test és lélek fejlődése feltétlenül tiszteletet érdemel! - hangsúlyozza az Abszolút friss adásában Dr. Velkey György. A Bethesda Gyermekkórház főigazgatója Földi-Kovács Andreának nyilatkozva úgy fogalmazott: a korai szexualizáció nagyon erősen tudja torzítani a gyerek fejlődését.

Share

Szeretet, odafigyelés és idő

alt

Ezt add ajándékba a gyermekednek és ne csak Gyermeknapra!

Egy krízisekkel terhelt, mérhetetlenül felgyorsult és a digitalizáció miatt egyre drámaibb módon elidegenedő világban a gyerekek számára – kicsiknek és nagyoknak egyaránt – a legnagyobb ajándék a feléjük figyelemmel forduló, rájuk időt szánó szülői szeretet. Ezért 10 pontban összefoglaltunk néhány praktikus tanácsot a sikeres közös élethez:

Share
Bővebben...

A jegyesek szeretetútja

„A párkapcsolati idő, a jegyesség ideje nem az Isten háta mögé való, hanem Isten szeme elé.” A jegyesség az első témája Bíró László püspök atya videósorozatának, mely a házasság kérdéseit járja körbe a jegyes-, majd a házaspár és a közösség vonatkozásában is.

Share
Bővebben...

Az amerikai püspökök a házassági katekumenátus szükségességéről beszélnek

alt

’Inkább a szertartásra fordítanak több figyelmet, mint a hivatásra' - mondja Salvatore Cordileone San Francisco érseke, amikor arról beszél, hogy szükség van a házasság hivatására lépő párok kísérésére.

BALTIMORE - Az egyház az utóbbi időben azon gondolkodik, hogyan lehetne a legjobban kísérni és felkészíteni a jegyespárokat a szentségi házasság hivatására.

Share
Bővebben...

A férfi barátságok nem teljesítik céljukat

alt

A közösségi médiában közzétett videóban egy zaklatott fiatal nő meséli, hogy ezt az üzenetet kapta pillanatokkal azelőtt, hogy a párja megérkezett érte.

„Jól van, te szánalmas k****, ne minősítsd a kocsimat.”

Share
Bővebben...

Itt a fordulat, elképesztően erős üzenet jött Strasbourgból: az apa férfi, az anya nő!

 alt

Akkor most milyen alapon is akarja büntetni hazánkat az EU gyermekvédelem ügyében? Ha már az Emberi Jogok Európai Bírósága is másodrangúnak tekinti a transzneműek érdekeit?

Akadnak húsvét tájékán fontosabb dolgok is az úgynevezett transzjogokkal való foglalatoskodásnál, ezért némileg elsikkadt a hír – de most, hogy fél Európa felsorakozott, elítélendő Magyarországot gyermekvédelem kontra LMBT-jogok ügyben, mégiscsak nézzük meg, miket mondott ki a minap az Emberi Jogok Európai Bírósága, az Európa Tanács közismerten Soros-kötődésű szerve

Share
Bővebben...

A legfontosabb házasságban folytatott beszélgetés: az imádság

KOMMENTÁR: Az egyetlen módja, hogy házastársunknak és gyermekeinknek a legjobbat adjuk – azaz magát Jézust, aki rajtunk keresztül szereti őket – az belső életünk elmélyítése a napi imádság elköteleződésén keresztül.

alt

Több mint 20 éve vagyunk házasok és nyolc gyermeknek adtunk életet. Most elmondjuk, hogy lehetséges az imádság házaspárként is – és termést hoz az a hősies erőfeszítés, mely a családi életben való meggyökereztetésére irányul.

Share
Bővebben...

Házasság vs. „melegházasság”

alt

A házasságban a Különbözővel jön létre szövetség, a „melegházasságban” az Azonossal. Az egyik az Isten imádatát jelképezi, a másik az önmagába kunkorodó ént.

A házasság vertikális isteni misztérium, a „melegházasság” egalitárius emberi projekt. Az egyik Krisztusra mutat, a másik az Egóra.

Share
Bővebben...

Katolikus ördögűző: „A transzneműség teljes körű támadás az anyaság ellen”

alt

(CNS News.com) -- A családról szóló 2023. január 8-i prédikációjában Fr. Chad Ripperger katolikus pap és exorcista kifejtette, hogy a „transzneműség” közvetlen támadás „az anyaság ellen”, és hozzátette, hogy „az egész feminista mozgalom támadás az anyaság ellen.”

Fr. Ripperger a wisconsini Madisonban, a Pine Bluff-i Szent Mária katolikus templomban szólt  a hívekhez.

Share
Bővebben...

Az abszolút monogámia, mint társadalmi pillér

Mára a monogámia intézménye általános támadás alatt áll. Ezzel párhuzamosan a nyugati világ s kultúra teljes széthullásának vagyunk tanúi. Nem születnek gyermekek, a családok nem látják el a funkciójukat és már sem az erkölcsi alapokat, sem a családképességet nem örökítik. Társadalmi szinten, kulturális mélységben kell ismét helyére tenni azt, hogy monogámia és az abszolút monogámia az egyik legfontosabb, és a szexualitás megélésénél sokkal összetettebb társadalomszervezési kérdés.

Share
Bővebben...

Alkategóriák

Programajánló

Anthony atya Magyarországon

május
kedd
30

Szeretettel és nagy örömmel küldöm Anthony Parankimalil Szent Vincés Rendi szerzetes at…
6 nappal ezelőtt

Dr. Gál Péter atya lelkigyakorlata

június
csütörtök
22
A lelkigyakorlatok tanításokból és egyéni beszélgetésekből épülnek fel. Céljuk, hogy a napi szentmis…
17 nap múlva

Dr. Gál Péter atya lelkigyakorlata

augusztus
csütörtök
24
A lelkigyakorlatok tanításokból és egyéni beszélgetésekből épülnek fel. Céljuk, hogy a napi szentmis…
80 nap múlva

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.