Család- és életvédelem

Beleegyezés a szexbe?

Ugyanaz, mint beleegyezés a hízásba. Vagy mégsem?
Megtudhatod egy perc alatt.

Share

Vecsei H. Miklós a családról

Share

Most lehet szembesülni az életünkkel!

alt

„Most sokkal több időnk lenne szembesülni a saját életünkkel, de ez mentálisan sokaknak nehéz, mert nem szoktak hozzá az önreflexióhoz, az elmélkedéshez. Pedig most mindenki felszabadulhat, kicsit áteshet a tisztítótűzön.” Bedő Imrével, a Férfiak Klubjának elnökével beszélgettünk arról, hogyan forgatják fel életünket a járvány miatti korlátozások, és hogyan lehetne a legjobban kihasználni ezt az időszakot önmagunk és közösségeink épülésére.

Share
Bővebben...

10 módszer a pornó (és a COVID-19) elkerülésére, ha otthonról dolgozol

alt

A COVID-19 gyökeresen megváltoztatta mindennapi életünket. Bár a Covenant Eyes [internetes szűrőprogram. A szerk.] mindig is szilárd elveket hirdetett az otthoni munkavégzés kultúrájával kapcsolatban, azzal is tisztában vagyunk, hogy nem minden szakemberről mondható el ez világszerte. Az otthonról történő munkavégzés néhányak számára újszerű lehet, új kihívásokkal és lehetőségekkel.

Ahogy a munkavállalók munkavégzése átkerül az irodából az otthoni munkakörnyezetbe, ezzel együtt növekedik a pornónézésre való kísértés. Mivel a munkavégzés nem egy nyilvános irodában folyik, előfordulhat, hogy egyedül találod magad a szobádban, ahol senki sem tart szemmel, és nem kéri számon, hogy mit nézel online.

Share
Bővebben...

Tanulj meg nemet mondani

alt

2018-ban a marylandi törvényhozás törvényjavaslatot fogadott el, amely előírja, hogy a szexuális oktatási órákon - tizenhárom éves gyerekek számára – legyenek foglalkozások a beleegyezés jelentéséről. Az eredmények nem meglepők. A Washington Post egyik januári cikke a Hallie Wells középiskola hetedik osztályosai esetében beszámolt arról, hogy „összeültek egy asztal körül a második órán, egészségügyi foglalkozáson”, és megvitatták a forgatókönyvet a beleegyezésről.

A forgatókönyvben egy fiú és lány, feltehetően tizenhárom évesek, spanyol házi feladatokat oldanak meg a könyvtárban. A fiú megcsókolta a lányt. A lány szereti a fiút, de aggódik amiatt, hogy rajtakapják. „Maradj csendben” - válaszolja a fiú. Megadta a lány a beleegyezését?

Share
Bővebben...

„Mi ketten és a pénz”

Dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta előadása a Házasság hete alkalmából, a Pécsi Püspökség Magtár Látogatóközpontjában.

Share

Bíró László püspök rövid sorozata a házasságról

alt

Hiánypótló sorozatot készített a katolikus.ma erdélyi portál Bíró László családreferens püspökkel, kórházi körülmények között.

Laci atyát a Házasság Hete programsorozat kapcsán kérték fel egy hétrészes sorozatra, a 10-12 perces adások a házasság különböző témáit foglalják össze a katolikus hit szemszögéből.

Share
Bővebben...

Józsika története

alt

Tizenöt éves, jól öltözött, szép arcú kislány, az általános iskola nyolcadik osztályát végzi. Gyermeket vár. A kis somogyi faluban, ahol élt, nem tudják állapotát. Ne is tudja meg senki! – szól a kérés az Alfa-hanghoz.

 A szülőkkel együtt keresnek meg minket: a kislány erőszak áldozata. A gyermeket, ha megszületik, azonnal örökbe adják. Nincs lehetősége az anyának – maga is szinte gyermek még -, sem a szülőknek az újszülött fogadására, elfogadására! Elutasítás egyértelműen, határozottan.

Share
Bővebben...

Gabriele Kuby: Gender. A családot szétromboló ideológia

alt

(részlet a könyvhöz írt Végszóból)

Két évvel ezelőtt azt kérdeztem Vona Gábortól, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökétől a párt programja iránt érdeklődő értelmiségiek soltvadkerti találkozóján, vajon nem lenne-e helyénvaló a nemzeti és keresztény értékeket hangoztató politika részéről, ha fellépne a dögvészt terjesztő, természet-, isten- és nemzetellenes másság hazai megnyilvánulásai ellen. A pártvezető válaszából hamar kiderült, hogy másként működnek érzékszerveink. Az ő szaglóidege illatnak érzi azt, amit én bűznek. Az ő szeme szépnek látja azt, amit én rútnak. Az ő szája néma marad, amikor szerintem kiáltani kellene, az ő füle pedig nem csak a magzatok szívhangját, hanem a terhessé tett és abortuszra kényszerített anyák sikoltását sem hallja… Kérdésemre, hogy vajon miért nem veszi fel programjába pártja a homoszexuális propaganda egészségmegőrzést szolgáló ellensúlyozását, ezt a választ adta: - Virágozzék minden virág!

Share
Bővebben...

Szexualitás és lelkiség

„Egy felmérés azt mutatja, hogy házasság előtt minél több szexuális együttléted van mással, akkor a házasságkötésed után 6% esélyed van, hogy megéled a 7. házassági évfordulót.”

A 777 Offline januári rendezvényén Bese Gergő katolikus pap és Tapolyai Emőke szexuálpszichológus válaszolt a beküldött kérdésekre. A közel kétórás adás legfontosabb kérdéseit az adást ismertető cikkben lehet elolvasni itt.

Néhány kérdés a műsorból. Fontos-e, és ha igen, akkor miért a házasság előtti tisztaság? Hogyan állnak a mai fiatalok ehhez a kérdéshez? Vajon hogyan találkoznak hivatásuk során a szexualitással? Milyen lelki károkat okozhat a rosszul megélt szexuális élet? Mit és miért tilt az egyház a szexualitás terén?

Share

Alkategóriák

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.