Család- és életvédelem

„Mi ketten és a pénz”

Dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta előadása a Házasság hete alkalmából, a Pécsi Püspökség Magtár Látogatóközpontjában.

Share

Bíró László püspök rövid sorozata a házasságról

alt

Hiánypótló sorozatot készített a katolikus.ma erdélyi portál Bíró László családreferens püspökkel, kórházi körülmények között.

Laci atyát a Házasság Hete programsorozat kapcsán kérték fel egy hétrészes sorozatra, a 10-12 perces adások a házasság különböző témáit foglalják össze a katolikus hit szemszögéből.

Share
Bővebben...

Józsika története

alt

Tizenöt éves, jól öltözött, szép arcú kislány, az általános iskola nyolcadik osztályát végzi. Gyermeket vár. A kis somogyi faluban, ahol élt, nem tudják állapotát. Ne is tudja meg senki! – szól a kérés az Alfa-hanghoz.

 A szülőkkel együtt keresnek meg minket: a kislány erőszak áldozata. A gyermeket, ha megszületik, azonnal örökbe adják. Nincs lehetősége az anyának – maga is szinte gyermek még -, sem a szülőknek az újszülött fogadására, elfogadására! Elutasítás egyértelműen, határozottan.

Share
Bővebben...

Gabriele Kuby: Gender. A családot szétromboló ideológia

alt

(részlet a könyvhöz írt Végszóból)

Két évvel ezelőtt azt kérdeztem Vona Gábortól, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökétől a párt programja iránt érdeklődő értelmiségiek soltvadkerti találkozóján, vajon nem lenne-e helyénvaló a nemzeti és keresztény értékeket hangoztató politika részéről, ha fellépne a dögvészt terjesztő, természet-, isten- és nemzetellenes másság hazai megnyilvánulásai ellen. A pártvezető válaszából hamar kiderült, hogy másként működnek érzékszerveink. Az ő szaglóidege illatnak érzi azt, amit én bűznek. Az ő szeme szépnek látja azt, amit én rútnak. Az ő szája néma marad, amikor szerintem kiáltani kellene, az ő füle pedig nem csak a magzatok szívhangját, hanem a terhessé tett és abortuszra kényszerített anyák sikoltását sem hallja… Kérdésemre, hogy vajon miért nem veszi fel programjába pártja a homoszexuális propaganda egészségmegőrzést szolgáló ellensúlyozását, ezt a választ adta: - Virágozzék minden virág!

Share
Bővebben...

Szexualitás és lelkiség

„Egy felmérés azt mutatja, hogy házasság előtt minél több szexuális együttléted van mással, akkor a házasságkötésed után 6% esélyed van, hogy megéled a 7. házassági évfordulót.”

A 777 Offline januári rendezvényén Bese Gergő katolikus pap és Tapolyai Emőke szexuálpszichológus válaszolt a beküldött kérdésekre. A közel kétórás adás legfontosabb kérdéseit az adást ismertető cikkben lehet elolvasni itt.

Néhány kérdés a műsorból. Fontos-e, és ha igen, akkor miért a házasság előtti tisztaság? Hogyan állnak a mai fiatalok ehhez a kérdéshez? Vajon hogyan találkoznak hivatásuk során a szexualitással? Milyen lelki károkat okozhat a rosszul megélt szexuális élet? Mit és miért tilt az egyház a szexualitás terén?

Share

LMBTQ-propagandát tol a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány

alt

Kanadában pedig teljesen szülőellenessé váltak az iskolák.

Két fiú is lánnyá operáltatta magát egy osztályban Kanadában. „Elhitték a propagandát és nem volt szülői visszatartó erő. A világ legújabb hazugsága magával sodorta őket.

Share
Bővebben...

A legtöbb amerikai szerint az együttélés rendben van

alt

A társadalomtudomány nem ezt mondja

A Pew Kutatóközpont egy új tanulmánya azt mutatja, hogy egyre több amerikai van, mint valaha, akik együtt élnek valakivel és elfogadhatónak találják az együttélést. De az együttélés valójában árt az embereknek, különösen a gyerekeknek.

Share
Bővebben...

Egy ördögűző és pszichiáter megosztja javaslatait a házasságról

alt

Tizenkét tanács, melyek segítségével Isten kegyelméből „tartani lehet az irányt"

Senki se maradjon olyan házasságban, amely veszélyt hordoz, de a kapcsolat megtartása és javítása meghozhatja az eredményeket. Msgr. John Esseff pap és egzorcista (Scranton, Pennsylvania) ismeri mind a házastársi szeretet nehézségeit, mind annak fontosságát a családon belül. Saját szülei gyakran küzdöttek egy szeretetteljes egység eléréséért. Elmondott egy történetet arról, hogy Krisztus szeretete hogyan kapcsolódik a házastárs iránti szeretethez.

Share
Bővebben...

Nincs többé „olyannak született”

alt

A szexuális orientáció új tudománya

Egy új tanulmány került a bizonyítékok növekvő körébe, mely szerint a szexuális irányultságot meghatározó narratíva – hogy ezt a genetika határozza meg – lehetetlen, hogy igaz legyen. A tudomány szerint egy személy szexuális irányultsága és partnerválasztása nagymértékben függ a személyes önállóság fejlődésétől és kifejeződésétől. Az azonos neműek iránt vonzódó embereknek jogi és kulturális szempontból szabadnak kell lenniük arra, hogy ne azonosuljanak azokkal, és ne kövessék őket.

Share
Bővebben...

Befogadott roma gyermekként is lehetséges a teljes élet

 alt

A magzati élet védelme kapcsán sokszor felmerül az a kritika az örökbefogadás javaslatakor, hogy biztos csak nehéz sors várhat egy nem saját szülőknél nevelkedő gyermekre…

Nos,  Burka Klaudia az élő példa, aki ezt megcáfolja. 

Share
Bővebben...

Alkategóriák

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.