Család- és életvédelem

3 dolog, ami miatt nulla helyett negatívról indult a házaséletünk

alt

Nyers, őszinte, bátor – nagyjából így tudjuk jellemezni olvasónk névtelen írását, mely nemrég érkezett a postaládánkba. Úgy gondoljuk, hogy ezt a tanúságtételt a szexualitásról mindenkinek el kell olvasnia.

A férjemmel nem egészen egy éve vagyunk házasok. A következőkben felsoroltak mind hozzájárultak ahhoz, hogy nehezített pályán kezdjük szexuális életünket. Nemrégiben kezdtem el követni az Egytestté Instagram oldalát, a 777 blognak köszönhetően akadtam rá. A közelmúltban Csengénél is és a 777-en is csupa olyan írás jelent meg, amelyek hatására sürgetően azt éreztem, hogy tollat, illetve billentyűzetet kell ragadnom, és megosztani a saját történetem. Ha csak egy fiatalhoz, egy párhoz is eljut az írásom üzenete, már megérte a bátorságot.

Share
Bővebben...

Lánynevelés, anyaság – online kerekasztal-beszélgetések II. rész

Share

Lánynevelés, anyaság – online kerekasztal-beszélgetések I. rész

 

Share

Christopher West: Jó hírek a házasságról és a szexualitásról

altChristopher West amerikai antropológus az elmúlt évtizedben mint férj és apa, főállású nevelőként tart előadásokat a Katolikus Egyház szexualitással és házassággal kapcsolatos tanításáról, több könyve is megjelent a témában, így például A test teológiája kezdőknek című kötet magyarul is.

A szerző bevallja: egyetemistaként, majd ifjú értelmiségiként rengeteg kérdése és ellenvetése támadt a Katolikus Egyház szexualitásról és házasságról szóló tanításával kapcsolatban. Mint írja: volt egy időszak, amikor „kínosan” összezavarodott férfi önazonosságát illetően, s ennek legfőbb oka saját szexuális viselkedése volt, a köreiben tomboló szabad szerelem pedig csak még jobban elmélyítette lelki válságát.

Share
Bővebben...

Október 20-án hallgatja meg az ENSZ Közgyűlése a vallásszabadság-jelentést

alt

Bár ez "csak" egy jelentés, és nem kötőerejű az országokra nézve (nem szavaznak róla, nem kötelezi őket semmire), mégis olyan nyelvezetet csepegtet a nemzetközi jogrendszerbe hivatkozási alapként, ami rendkívül veszélyes. 

Share
Bővebben...

Volt egyszer egy édesapa...

alt

Azt kérdezed, mit jelent a szó, édesapa?

Lássuk csak, mit ír az értelmező szótár: az édesapa, mint fogalom, a huszonkettedik századra teljesen elavult. Évezredeken át a társadalmi fejlődés béklyóját jelentő patriarchátus nevű őskori csökevény kulcsszereplője volt, ám a progresszív gondolkodás térnyerésével a modern világ végleg maga mögött hagyta az olyan rasszista társfogalmakkal együtt, mint a férfi, a nő vagy a család.

Share
Bővebben...

Az LMBTI-személyek válhatnak az Európai Bizottság politikai fegyverévé

 

alt

Ursula von der Leyen bizottsági elnök a szeptemberi első plenáris alkalmával mondott programadó beszédében érintőlegesen utalt arra, hogy az LMBTI-személyek a jogállamisághoz hasonlóan a politikai eszköztár részeivé válhatnak.

Share
Bővebben...

Mit csinál a pornó az agyaddal?

Share

Te hiszel az igaz szerelemben?

Mi a baj a párkereséssel manapság?

Share

„Kiáltó hang” – ökumenikus kiállás a család értékeiért

„Kiáltó hang” névvel szerveztek találkozót Budapesten, a Deák Ferenc téri evangélikus templom előtt 2020. augusztus 22-én. Hét felekezet képviselői álltak ki szavaikkal, énekükkel a hagyományos család értékei és a férfi-nő kapcsolat mellett. Mottójukat Keresztelő Jánostól kölcsönözték: "...én kiáltó hang vagyok a pusztában, készítsetek egyenes utat az Úrnak..." (Jn 1,23)

Share

Alkategóriák

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.