Az isteni akarat óceánjában

Egyik gyóntatója, az azóta boldoggá avatott Annibale Maria di Francia írja Luisa Piccarretáról: „Bár nem rendelkezik emberi műveltséggel, övé a mennyei bölcsesség bőséges adománya, a szen-tek tudománya. Világosságot és vigaszt ad az a mód, ahogy beszél. Nem sokáig járt iskolába, csak az első osztályt végezte el…

Egyedül, rejtetten és ismeretlenül szeretne élni. Semmiért sem cserélné fel bensőséges beszélgetését imádott Jézusával az írásban, ha az Úr maga nem szólítaná fel vagy a lelki vezetők nem kérnének tőle mást a szent engedelmesség nevében. Az engedelmesség az egyik legfontosabb jellemvonása ennek az igaz léleknek, aki negyven éven át írt engedelmességből.” 1938-ban, a 36. kötet befejezése után lelkiatyja föloldotta őt az írás kötelezettsége alól.

1947. március 4-én halt meg nyolcvankét éves korában olaszországi szülővárosában, Coratóban. Hetven évig szenvedett ágyhoz kötötten. Jézus és a Szűzanya majdnem minden nap meglátogatta őt. Tizenhat éves korától kezdve szinte csak a Szentostya volt egyedüli tápláléka. Magán viselte az Úr szent sebeit.

1994-ben megkezdték boldoggá avatását. Életműve az isteni akarat titkába avatja be a hívő lelket. Részletek naplójából:

1916. augusztus 16. Megszokott állapotomban voltam, amikor édes Jézusom egy pillanatra eljött hozzám és így szólt: „Leányom, szívem ellenállhatatlan szükségét érzi annak, hogy több lélek éljen akaratomban, mert ezek a lelkek számomra ünnepi helyek. Szeretetem minden lélekkel jót akar tenni, de bűnük megakadályozza, hogy rájuk árasszam jótéteményeimet. Ezért indulok azok megkeresésére, akik akaratomban élnek. Mivel bennük semmi sem akadályoz, hogy rájuk árasszam áldásaimat, ezért így teszek; és e lelkeken keresztül az őket körülvevő egyének és népek is részesülnek áldásaimban. Ezért, minél nagyobb számban élnek ilyen lelkek a Földön, annál inkább megvigasztalódik szeretetem és annál inkább kiárad az emberiség javára.”

1921. január 17. Éreztem, amint szegény lelkem belemerül az isteni akarat végtelen óceánjába. Mindenen a teremtő fiat (legyen) pecsétjét és bélyegét láttam. Láttam a Napban…

Felnéztem a csillagokra, és láttam bennük ezt a fiat-ot…

Az örök Isten trónja előtt képviseltem minden ember nevében a békés szeretetet, hogy teremtsen békét az ég és Föld között. A szerető lelkek édes szeretetét és mások rejtett szeretetét, a teremtmények szeretetét képviseltem, amint Isten szeretetét viszonozzák.

De miképpen mondjak el mindent, amit megértettem és abban a sok fiat-ban tettem, ami, ahogy láttam, az egész teremtést magába foglalja. Nagyon sokáig tartana, ha mindezekre kitérnék. Akkor az én édes Jézusom kezemet az Övébe vette, erősen megfogta és így szólt: „Leányom, a fiat tele van élettel. Ezért él mindenki, és ezért származik minden a fiat-ból.

1. Az én fiat-omból jött létre a teremtés. Ezért látható minden teremtett dologban a fiat pecsétje és bélyege.

2, Az én szeretett Anyám fiat mihi (legyen nekem a Te igéd szerint) szava nyomán, amit az én akaratomban mondott ki, és ami által annak ugyanolyan hatalma van, mint az én teremtő fiat-omnak, jött létre a megváltás. Ily módon nincs olyan része a megváltásnak, ami ne viselné magán Édesanyám fiat mihi-jét. Az ő fiat mihi-je pecsételte meg az én egész emberségemet, lépteimet, munkámat, szavaimat. Szenvedésem, sebeim, a tövisek, a kereszt, avér, minden ezt a pecsétet viseli, mert minden magán viseli ere-detének pecsétjét.

Az én időbeli létem Szeplőtelen Édesanyám fiat mihi-jével kezdődött. Ezért hordja magán ezt a pecsétet mindaz, amit tettem. Az ő fiat mihi-je benne van minden egyes Szentostyában. Ha az emberiség kiemelkedik a bűnből, ha megkeresztelnek egy újszülöttet, ha a menny megnyitja kapuját, hogy befogadjon valakit, az én Édesanyám fiat mihi-je pecsételi meg, teszi rá bélyegét, ami mindent elkísér és gondoskodik mindenekről. Ó a fiat hatalma! Folyamatosan, minden pillanatban kiárad; megsokszorozza önmagát és min-den jónak életet ad önmagából.

3. Szeretném most elmondani neked, miért kértem a te fiat-odat, az én akaratomban kimondott »igenedet«. Az imádság miatt kértem, amire benneteket tanítottalak: fiat voluntas Tua, sicut in caelo et in terra (legyen meg a Te akaratod, amint a mennyben, úgy a Földön is!), ami oly sok század és oly sok nemzedék imája volt.

Azt akarom, hogy ez most beteljesedjen!

Ezért kívánok újabb igent az én akaratomban, újabb fiat-ot, hogy folytonosan, minden pillanatban kiáradjon és mindenki számára megsokszorozódjon. Azt kívánom, hogy az én saját fiatom szálljon fel a lélekből trónom elé, és az én fiat-om teremtő hatalma hozzon életet a Földre (imám által): »Legyen meg a Te akaratod, amint a mennyben, úgy a Földön is!«”

1921. február 8. Ma reggel, miután szentáldozáshoz járultam, meghallottam, amint szeretett Jézusom megszólalt bensőmben: „Ó gonosz világ, mindent megtesztek, hogy elűzzetek engem a Föld színéről, a társadalomból, az iskolákból, a beszélgetésből és mindenből. Azon mesterkedtek, hogy leromboljátok templomaimat és megöljétek szolgáimat. És én mégis a szeretet korszakát készítem elő számotokra. Harmadik fiat-om korszakát!

Ti továbbra is igyekeztek száműzni engem, de meg foglak lepni benneteket szeretetemmel. Követni foglak, megjelenek felettetek, hogy ámulatba ejtselek titeket szeretetemmel; és ahonnan el akartok űzni engem, ott fogom felállítani trónomat, ott fogok uralkodni még inkább, mint azelőtt és még meglepőbb módon, úgy, hogy trónom elé fogtok borulni, mint akiket megkötöz szeretetem ereje… Mialatt a teremtmények azzal vannak elfoglalva, hogy saját útjukat járják, gondoskodom arról, hogy meghallják a fiat voluntas Tua-t (legyen meg a Te akaratod), hogy beteljesedjen és egész új módon uralkodjon akaratom a Földön. Előkészítem harmadik fiat-om korszakát, amelyben szeretetem csodás és példátlan módon hoz szabadulást számotokra.”

(L. Piccarreta: Book of Heaven c. műve alapján)

Forrás: Tengernek Csillaga, 1999/5. szám)

Boldog emlékű Luisa Piccarreta misztikájáról dr. Gál Péter atya könyvében olvashatsz többet.

Létrehozva 2023. február 19.