Missziós terület (1)

Misszionáriusok

Ha a fel nem fedezett, meg nem hódított területek elfogynak, a misszió szó új tartalmat nyer. Magyarországon megint egyre több a missziós terület. Ez nem csak a hit hiányára utal; naponta százával indulnak úgy munkába tanárok, nevelők, hogy az anyagi, családi és szellemi biztonság hiánya miatt nagyon gyorsan felnőtté vált, „elvadult” gyerekekkel legyenek. A misszió ezeknek a fiataloknak a felemeléséről szól.

A Válasz.hu dokumentumfilm-sorozata egyetlen tanulságos példát mutat meg arról, hogy ennek a mindennapos küzdelemnek van értelme.

„Mindig megtalálták a hátrányos helyzetű gyerekek ezt az iskolát” – kezdi történetét Kiss Katalin, a keszthelyi Farkas Edit Szakképző Iskola igazgatója. A szépen felújított főtérről nézve talán nem látszik, de a Szociális Missziótársulat intézményét többnyire a környező, szegényebb településeken élő családok választják. A nevelői kar egészen különleges: tanít itt lengyel misszionárius, indiai származású, anyanyelvi angoltanár, óraadóként pedig itt szolgál Zöldy Pál, akit neveztek már az ország legközvetlenebb hitoktatójának is.

Sorozatunk első részében őket, a „misszionáriusokat” mutatjuk be.

Forrás

Létrehozva 2015. március 29.