Imádkozzunk férjünkért a Szentírás alapján

…éppen úgy lesz a szavammal is, amely ajkamról fakad. Nem tér vissza hozzám eredménytelenül, hanem végbeviszi akaratomat, és eléri, amiért küldtem.” (Iz 55,11)

Nagyon különbözünk a férjemmel, Montyval. Házasságunk kezdetén ezt még élveztem is. De ahogy teltek az évek, egyre több idegességet – vitákat, ajtócsapkodást, egymás fejéhez vágott visszavonhatatlan szavakat – okoztak a különbségek. Toxikus gondolatok és szavak bukkannak fel, és töltik meg szívemet, majd buggyannak ki az ajkamon. Gondolatok melyek nem távoznak, gyökeret eresztenek. Vagy mély vágásokat okoznak.

Sokszor támadva védekezem.

Megkértem rá. Ha számítanék neki, megtette volna. Tudja, mennyire fontos nekem. Kérés nélkül is megtehette volna.

Elkeseredem.

Késik a vacsoráról. Megint. Nem tudott volna felhívni? Tudja, hogy mindig ugyanakkor vacsorázunk. Újra-meg újra eljátszom magamban a fájdalmas jelenetet, és ezzel kimerítem magam.

Szeretném, ha tudnád, hogy egy olyan feleség gondolatai ezek, aki mélységesen szereti a férjét. Egy feleségé, aki azon igyekszik, hogy Istennek tetsző módon élje ezt a szerepet.

Talán tudod, miről beszélek, ismered te is ezt az állapotot. Küszködöm a csúnya gondolataimmal, amiket azzal az emberrel kapcsolatban táplálok magamban, akit mindenkinél jobban szeretek. És eszembe jut Isten Igéjének igazsága, ami nagyon személyes tud lenni néha:

Wendy – szól -, a szádból az jön elő, ami a szívedben van (Mt 12,34b).

„Figyelj, fiam /Wendy/, a szavaimra, nyisd ki a füledet a beszédemre! Ne téveszd el őket soha a szemed elől, és őrizd meg a szíved közepében! Mert élet annak, aki megleli őket, gyógyulás az egész testének. Nagy gonddal őrizd a szívedet, mert hiszen belőle indul ki az élet.” (Péld 4,20-23).

E figyelmeztetés nekem szól, változtatnom kell szívem tartalmán. Forduljak oda Isten beszédéhez, keressek benne életadó szavakat a házasságomért, a férjemért. Elhatároztam, hogy Isten Igéjével imádkozom a férjemért. Megosztom itt veled, amit imádkozni szoktam, társulj hozzám, és imádkozz te is a te férjedért:

Atyám, adj tisztánlátást a férjemnek, hogy felismerje, milyen nagyon szereted őt, milyen csodálatos terveid vannak róla és a családunkról. Tervek a békére, és nem a pusztulásra, mert reménységgel teli jövőt szánsz nekünk. (Jer 29, 11).

Atyám, add férjemnek Krisztus gondolatait, töltsd fel bölcsességeddel. Add, hogy kapjon el, és kényszerítsen behódolásra minden gondolatot, ami nem a Te Igéd szerint való, és nem az engedelmességről szól, és védd meg őt a büszkeség kísértésétől (1Kor 2,16; 2Kor 10,5).

Atyám, nyisd meg férjem szívét, hogy megértse Igédet, hogy ne hasonuljon a világhoz, hanem gondolkodásában megújulva ismerje fel a Te helyes, jó, tökéletes akaratodat az ő életéről és a házasságunkról. (Róm 12,2).

Atyám add, hogy teljes szívével bízni tudjon Benned, ne saját gondolkodására hagyatkozzon, próbálja mindenben felismerni, mi a a Te akaratod, és aszerint vezetni családunk életét. (Péld 3,5-6).

Atyám, jóságod virrasszon férjem fölött, és őrizd meg keze és értelme munkáját! (Zsolt 90,17).

Atyám, segíts, hogy tökéletes egységben tudjunk együtt élni szeretve, tisztelve, megbecsülve egymást és szolgáljuk egymást Téged áldva, a Te dicsőségedre! (1Zessz 5,13).

Kedves barátnőm, amikor mérgező gondolatainkat átváltjuk Isten drága szavaira, amikor imádkozunk azokkal a szavakkal, az élő és cselekvő Igével imádkozunk, mely át tudja alakítani szívünket, elménket. Istennek az Igében kinyilvánított gondolatait és akaratát imádkozzuk bele a házasságunkba! Imádkozz hát reménységgel, bátorsággal, bizalommal! Isten hűséges, megbecsüli Igéjét.

Uram, cseréld le toxikus gondolataimat a te életadó szavaidra, taníts meg imádkozni velük férjemért, a házasságunkért. Jézus nevében, Ámen.

(forrás: lelekerosito.hu)

 

Létrehozva 2014. június 23.