Vassula, Marseille, Avignon

Vassula Ryden tevékenységével legutóbb akkor foglalkoztunk, amikor ügyvédei segítségével megszüntette az egyetlen olyan honlap működését, amely a vele kapcsolatois kritikákat gyűjtötte össze az egész világról. Az alábbi dokumentumot számos francia püspök írta alá és a francia katolikus médiában is behatóan foglalkoztak a témával (2011. november).

FIGYELMEZTETÉS

Több forrás is bejelentette, hogy 2011 novemberében Vassula Ryden asszony eljön Marseille-be. A programban konferenciák,  mise, szabadítás és gyógyító imák szerepelnek.

A római Hittani Kongregáció az ő esetével már többször foglalkozott, nagy fenntartásokkal kezelte és nem ismerte el az ő állítólagos üzeneteinek természetfeletti jellegét. Azt tanácsolják, hogy a katolikusok ne támogassák ezen személy tevékenységét azzal, hogy részt vesznek az általa kezdeményezett dolgokban.

A Konstantinápolyi Ökumenikus Patriarchátus Szent Szinódusa nemrégiben hasonló módon nyilatkozott, mivel Vassula Ryden asszony tagja volt ennek az egyháznak.

Marseille tartomány püspökei felhívják a katolikus hívek figyelmét, hogy saját egyházmegyéjükben ezek a rendezvények semmilyen módon nem kapcsolódnak az Egyházhoz. A vallási jellegű tevékenységet (mise, szabadítás és gyógyító imák) – amennyiben ilyenre sor kerül – a katolikus egyháztól függetlenül fogják végezni.

Marseille,  2011. október 22.

+ Georges PONTIER érsek Marseille

+ Christophe DUFOUR érsek Aix-en-Provence és Arles

+ Jean-Pierre CATTENOZ érsek Avignon

+ François-Xavier LOIZEAU püspök Digne

+ Dominique REY püspök Fréjus-Toulon

+ Jean-Michel di Falco LEANDRI püspök Gap és Embrun

+ Louis SANKALÉ püspök Nice

+ Jean BONFILS apostoli adminisztrátor Ajaccio

(A fenti közlemény angol nyelvű fordítása itt található)

 


 

Kovács Gábor atya blogja az avignoni püspök 2012 októberében írt közleményét ismerteti, ugyanilyen óvatosságra intve a híveket.

Létrehozva 2013. február 4.