XVI. Benedek: Sarah bíborossal jó kezekben van a liturgia

alt

Amióta először olvastam Antiochiai Szt. Ignác leveleit az 1950-es években, különösen nagy hatással volt rám az efezusiakhoz írt levelének egy részlete: “Jobb hallgatni és (kereszténynek) lenni, mint beszélni és nem annak lenni. A tanítás nagyszerű dolog, feltéve ha a tanító gyakorolja, amit tanít.

Share
Bővebben...

Meg kell fertőzni az embereket a szeretet jó hírével

http://www.magyarkurir.hu/img.php?id=78134&p=1&img=c_vl2.jpg A Kaposvári Egyházmegye új főpásztora május 18-án sajtótájékoztatót tartott a kaposvári püspökségen, Lőrincz Sándor újságíró, az egyházmegye kommunikációs bizottságának tagja; Kiss Iván marcali esperes, plébános, a kommunikációs bizottság vezetője, valamint a média munkatársainak részvételével.

Share
Bővebben...

Isten vonzásában – Születésnapi beszélgetés Barsi Balázzsal (2016)

alt

Amikor novemberben interjút kértem tőle közelgő hetvenedik születésnapja alkalmából, nem könnyen állt kötélnek. Kedvesen csak annyit mondott, sem ő, sem az élete nem túl érdekes ehhez. Ám miután megnyugtattam, hogy elsősorban arról kérdezném, mi foglalkoztatja mostanában, kedvességéhez a tőle megszokott lelkesedés is hozzátársult.

 
Share
Bővebben...

Isten jelenlétében maradni

alt

Találkozás Varga Lászlóval, a Kaposvári Egyházmegye új püspökével

Varga Lászlót, a kaposvári Szent Imre-templom plébánosát, általános püspöki helynököt nevezte ki a Kaposvári Egyházmegye főpásztorává Ferenc pápa. A karizmatikus papot harmincöt éve szentelték, s valódi megtérésében szerepet játszott A címzett ismeretlen című Pilinszky-próza.

Share
Bővebben...

A hajléktalan Jézus Pécsett

hajlektalan Jezus

Washington, London, Vatikán és a világ számos nagyvárosa után Pécsett is látható lesz az együttérzés jelképévé vált Hajléktalan Jézus szobor.  A Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Pécsi Egyházmegye és keresztény szervezetek "fogadják" az alkotást, hogy mindannyiunk figyelmét felhívja, és kérdéseket megfogalmazva válaszokat adhassunk önmagunk számára, hogy megteszem–e mindazt embertársaimért, amire lehetőségem van.

Share
Bővebben...

Bíró László: Önmaga ellen lázad Európa

alt

A családok püspökével a házasság értelméről, az elváltak helyzetéről, az emberségét elvesztő emberiségről és a pápaellenesség jelenségéről beszélgettünk.

– 2017 tavaszán milyen állapotban vannak a családok, a párkapcsolatok Magyarországon?
– Polarizált állapotban vannak. Létezik egy egyre tudatosabb réteg: azok a házasságok, családok, akik tudják, mit akarnak. Értékeket követnek, tisztán látnak, s próbálják őrizni a lét hármas síkját: lélek, szellem és test. Ezek az emberek elboldogulnak az életben, nagyon sok erőt adnak a társadalomnak. A tisztán látó emberek világa tehát létezik. Só és kovász ez a fajta házasságmodell.

Share
Bővebben...

12 idézet Szent II. János Páltól

alt

1. A jövő ma kezdődik, nem holnap.
2. A tudomány megtisztíthatja a vallást a tévedésből és a babonától. A vallás megtisztíthatja a tudományt a bálványimádástól és a hamis abszolútumoktól.
3. A társadalmi igazságosság nem érhető el erőszakkal. Az erőszak megöli azt, amit létrehozni kíván.

Share
Bővebben...

Tíz kevéssé ismert tény és érdekesség Fatimáról

h9903

Idén száz éve, hogy a Szűzanya 1917. május 13-án, majd októberig minden hónapban megjelent három fatimai pásztorgyermeknek, Jácintának, Ferencnek és Lúciának.

Az októberi jelenés közben történt a napcsoda, amelynek legalább hetvenezer szemtanúja volt. A Szűzanya a Rózsafüzér Királynőjeként mutatkozott be, és azt kérte a gyermekektől – és rajtuk keresztül minden hívőtől –, hogy naponta imádkozzák a rózsafüzért a békéért és a bűnösök megtéréséért.

Share
Bővebben...

Lelki erőmű Felsőmocsoládon

margaritha 2017

Nagyböjti lelkigyakorlat a sebzettségről, a bűnről, a bűnbánatról, a kiengesztelődésről, a gyógyulásról és a Szentlélek munkájáról

A karizmatikus megújulás ismert alakja, Margaritha Valappila, a Németországban élő, indiai származású szerzetesnővér, valamint az ugyancsak német Manfred Huber atya tartott nagyböjti lelkigyakorlatot a felsőmocsoládi Kacskovics-Bánó-kastélyban.

Share
Bővebben...

Madonna a játékszekérrel

alt

Testvérem!

Először is szeretnék neked egy rendhagyó Mária képről mesélni.

Az anyja karjában lévő gyermek, akinek a kezébe a 15. századi ismeretlen festő egy madárkát adott, most helyette egy játékszert szorít magához. Azt hihetnénk, hogy Szent József faragta egy darabka fából.

Share
Bővebben...

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.