Mennyei franchise: mit akarnak a katolikus karizmatikusok?

alt

A kereszténységnek ma az ősegyházhoz hasonlóan egy kulturálisan idegen környezetben kell helyt állnia – mondja Kunszabó Zoltán, a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás vezetője a Mandinernek. Kunszabót a mozgalom ötvenedik évfordulója kapcsán kérdeztük a karizmatikusok és egyáltalán, a katolikus egyház előtt álló mai kihívásokról. A mozgalom november 11-én, szombaton tartotta háromezres ünnepi összejövetelét az újpesti Jégcsarnokban. 

Share
Bővebben...

Zaklatás, nemi erőszak és (nem csak jogi) felelősség

alt

Egyetlen a blog tematikájához illő kérdés a zaklatási ügyek kapcsán: vajon azokkal a színházakkal, producer irodákkal, filmstúdiókkal szemben is indulnak majd kártérítési perek (illetve átfogó médiakampány), ahol az erőszaktevők, zaklatók dolgoztak (ahol éveken, évtizedeken keresztül zavartalanul, majd mindenki tudtával tehették, amit tettek) - ugyanúgy, ahogy az Egyházzal, egyházmegyékkel szemben?

Share
Bővebben...

A szenvedés örömhíre

Betegként vagy természeti csapástól szenvedni - mi az oka? Isten próbatétele ez? Vagy az ördög műve? A saját válaszunk alább, egy valós üzenetváltásból.

Share
Bővebben...

Tudtad, hogy a Boldogságos Szűz első jelenése bilokáció volt?

web3-our-lady-of-the-pillar-www-gruzapa-org-cc-by-sa-3-0.jpg

Még a Szűzanya mennybevétele előtt történt

Mindössze néhány évvel Jézus halála és feltámadása után, Kr. u. 40-ben történt a legelső Mária-jelenés. A Boldogságos Szűz megjelent az egyik apostolnak, Idősebb Szent Jakabnak, Szent János testvérének Spanyolországban. Ez a jelenés a Pilari Miasszonyunk néven ismert.

Share
Bővebben...

Mi a közös a szentmisében és a műtétben?

alt

Tanulom a szolgálatot a tradicionális szentmiséhez. Eddig három szentmisén szolgáltam (Szent Fülöp oltár, londoni Oratorium).

A beöltözés és az egész folyamat emlékeztet a műtétre és a sebész asszisztens segítségére a beöltözéshez az operáció előtt.

Share
Bővebben...

A sokółkai eucharisztikus csoda

alt

Az ostya egy haldokló férfi szívszövetét tartalmazza

Laboratóriumi elemzések megerősítik: a szívizomrostok és a kenyér szerkezete úgy fonódnak egybe, hogy azt emberi eszközökkel képtelenség lenne reprodukálni. A katolikus templomok oltárain világszerte minden nap megtörténik a legnagyobb lehetséges csoda: a kenyér és a bor átváltozása Krisztus valóságos Testévé és Vérévé. Ennek ellenére, amikor szentáldozásban részesülünk, annak igazi természetét csak hitünkkel érinthetjük meg, mert érzékeink pusztán a kenyeret és a bort észlelik, amelyek az átváltoztatáskor fizikailag változatlanok maradnak.

Share
Bővebben...

Böjte Csaba, a reformáció és a pásztorlány...

5757

Mi sem természetesebb, minthogy egy református lelkész, a reformáció 500. évfordulóján, október 31-én este egy ferences rendi szerzetest hallgat... Böjte Csabát... Ja, az más...-teszik hozzá most gondolatban nyilván sokan. Igen, miközben még a fejem tele volt reformációs alapelvekkel, elméleti igazságokkal, ünnepi gondolatokkal, addig a szívembe már befészkelték magukat Csaba testvér saját életéből, szolgálatából merített történetei, példái...

Share
Bővebben...

Vianney Szent János gondolatai az Eucharisztiáról

g9996

Kilenc idézet a szent arsi plébánostól

Jézus Krisztus módot talált rá, hogy felmenjen a mennybe és ugyanakkor itt maradjon a földön. Megalapította az imádásra méltó Eucharisztia szentségét, hogy velünk maradhasson és táplálhassa lelkünket; hogy vigasztalhasson és társunk lehessen.
(Szentbeszéd a szentáldozásról)

Share
Bővebben...

Interjú Karl Wallner ciszterci apáttal

Karl%2BWallner%2Bciszterci%2Bap%C3%A1t

Az 1133-ban alapított cisztercita apátság a középkori építészet műremeke, mivel több stílus, a román, gótikus és a barokk jellegzetes vonásait ötvözi. Heiligenkreuz ma Európa legnagyobb és a világ legrégibb ciszterci kolostora. A kolostort III. Lipót, Alsó-Ausztria védőszentje alapította. Itt a legősibb osztrák uralkodónemzedékből négy babenbergi uralkodó lett eltemetve: IV. Lipót őrgróf, V. Lipót herceg, I. Frigyes herceg, valamint II. Harcias Frigyes herceg.

1188-ban V. Lipót herceg a kolostornak ajándékozta a nagy Szent Kereszt ereklyét, melyet máig is tisztelnek - ez Krisztus keresztjének a legnagyobb darabja az Alpoktól északra. A heiligenkreuzi ciszterci szerzetesek "popsztárokká" váltak, amikor 2008-ban kiadták a "Gregorián énekek - a Paradicsom zenéje" című CD-jüket. A gregorián dalokkal nemcsak az osztrák, de a londoni slágerlistákra is felkerültek.

Share
Bővebben...

A csend hangja

alt

„Csendesedjetek el, és tudjátok, hogy én vagyok az Isten.” (Zsolt 46,11a)

A megszakítás (interruption) kutatások szerint naponta átlag 3 percenként vagyunk kitéve zavaró hanghatásnak. Ismerős? (Vagy esetleg összesen három perc nyugtod van zavaró hanghatások nélkül egy nap?) Már az a tény, hogy van erre szakosodott tudományterület, mutatja, mekkora a zajterhelés mai világunkban.

Share
Bővebben...

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.