Az aroma- és fényterápiáról

“Szerencsére nem minden okkult, ami a természetesre épít. Az aromaterápiának semmi köze a füstölőkhöz, sokkal inkább a gyógynövényekhez.

A terápia szó enyhe túlzás, inkább komfortérzet javításról beszélnék. Az aromaterápia lényege, hogy különböző növényekből (nem csak gyógynövényekből) abszolút mágiamentes eljárással (sajtolással vagy hőkezeléssel) kivonják az illóolajat.

Ezt az olajat használják párologtatásra, masszírozásra, esetenként belsőleg is. Pld. a borsmentaolaj vizes párologtatóban kifejezetten jó hatású az eldugult légutakra, masszírozásnál serkenti a vérkeringést (ezért használják előszeretettel a szaunákban is), kockacukorra csepegtetve pedig evés utáni puffadásra is jó.

A menta kifejezetten gyógynövény, a gyógyszerészet is használja. Jómagam is folyamatosan párologtatok itthon olajakat, mert azon kívül, hogy az allergiás asztmámnak jót tesz, még a lakásban is nagyon kellemes illatot árasztanak (pld. narancs, citrom, alma, fahéj, vanília, stb. illatok), ellentétben a valóban fojtogató füstölőpálcákkal, porokkal.

A fényterápiáról ugyanez a véleményem. Ez élesen különbözik a fényadástól, ami valóban okkult erőátadás. A gyógyászatban is felfedezték már a különböző színek hangulatunkra gyakorolt hatását, ezt szerintem mindannyian tudjuk.

Semmi okkult nincs abban sem, hogy a fény segít elűzni vagy csökkenteni a depressziót, míg a sötétség erősíti a betegséget. Bizonyos bőrbetegségeket is gyógyítanak lámpákkal, ahol a fény és a meleg jót tesz a szövetregenerációnak.

Tudom, hogy egy fő természetgyógyász guru kifejlesztette a gyógyító kristályt, amely elé a betegségek szerint különböző színű szűrőket helyeznek. Talán itt kezdődik az okkult gyógyítás, legalábbis az ő személyét ismerve ez fennállhat.”

(részlet egy 2008. évi listalevélből)

Létrehozva 2022. december 8.