NOHA (nézni-olvasni-hallgatni ajánljuk)

Történetünk a nemi erőszakról és a kibékülésről

Share

A szex közgazdaságtana

Mindaz a sok kártétel a fogamzásgátlókkal kapcsolatban, amikre Boldog VI. Pál pápa a Humanae Vitae enciklikájában már 1968-ban figyelmeztette az emberiséget, bekövetkezett.

Az Egyház közel 2000 év alatt pontosan kiismerte az ember természetét. A pápa pontosan tudta, mitől óv. A társadalomtudósok és közgazdászok csak most, közel 50 évvel később kezdik belátni, hogy az Egyháznak és az egykori pápának igaza volt.

Hogyan tette tönkre a fogamzásgátló tabletta a szerelmi és házassági "piacot"? Miért olyan kevés a házasság, és miért tolódnak a házasságkötések egyre későbbi életkorra?

Lehetséges válaszok ebben a videóban. Íme: A Szex Közgazdaságtana.

(forrás: katolikusvalasz.blog.hu)

Share

Úton-útfélen – A falu

"A falu mindig megmarad, a falu mindig egy marad: a falu mindig szent marad!"
Wass Albert állításainak igazságát is kereshetjük azokban a gondolatokban, melyeket dr. Papp Miklós görögkatolikus lelkész, morálteológus oszt meg a nézőkkel. Sorozatunkban arra hívja a nézőket, hogy rácsodálkozzanak egy-egy műalkotásra és együtt keressék azok etikai üzenetét. Mai műsorunkban egy falusi portára viszi a lába és a szíve.

Share

Dr. Székely János püspök székfoglaló szentbeszéde

Szombathely, 2017. július 8.

Share

Misszió Sajópálfalván - Barsi Balázs gondolatai

Sajópálfalán a tricentenáriumi év programsorozatában missziós napokat tartottak Urunk mennybemenetelének ünnepe előtt. A missziós napokon Barsi Balázs ferences rendi szerzetes tartott elmélkedéseket és lelki napot a templomban. A nap végén volt alkalmunk személyes beszélgetésre. Ekkor osztotta meg velünk a pünkösdi Szentlélek-váráshoz kapcsolódó gondolatait.

Share

Nőj nagyra!

35. Máriagyűdi Ifjúsági Találkozó

Nőj nagyra! - ez volt az idei, immár 35. máriagyűdi ifjúsági találkozó mottója, melyen a felnőtt-lét kérdéseit, nehézségeit járták körbe. Több mint százötvenen vettek részt a találkozón.

Share

A szent tér szekularizálása (65)

Indiai vallási szertartással, tánccal "szentelték fel" Manoj Visuvasam indiai származású katolikus papot a franciaországi Rodez városában, 2017. június 25-én. A helyi püspök által vezetett eseményre a rodezi katedrálisban került sor.

Forrás: gloria.tv

Share

Billy Graham a technológiáról és a hitről

Share

A Szentegyházi Gyermekfilharmónia

A Szentegyházi Gyermekfilharmónia négynapos hangverseny-sorozatot tartott a pünkösdi ünnepek alatt. Pénteken Dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke tiszteletére énekelt.

A filiről bővebben itt olvashatsz.

Share

Darabokra törték Jézust a kereszten

FREVELTAT IN WALDBRONN

FREVELTAT IN WALDBRONN (Németország)

Kődobálók megrongálták a keresztet (2017. június 18.)

Forrás német nyelven

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.