Az ötven legrosszabb ország keresztények számára

A keresztények a gyilkosság, a nemi erőszak és a kínzás veszélyével szembesülnek világszerte. Szerte a világon új területek bukkannak fel, mint az üldözés következő “melegágyai”.

Észak-Koreát a legrosszabb helynek nevezték meg a keresztények számára a világon, Az Open Doors szervezet 2018-as listáján.

Észak-Korea 16 éve vezeti a legrosszabb állapotokat biztosító államokat, csak Szaúdi-Arábia és Szomália volt még az első helyen a 26 év óta összeállított Open Doors listán.

Az Open Doors jelentés szerint “Észak-Korea továbbra is a legveszélyesebb hely a világon keresztények számára. A hívők arra kényszerítik, hogy titokban imádkozzanak – ha kitudódik, akkor munkatáborba kerülnek.

Becslések szerint 70 ezer keresztényt tartanak ezekben a táborokban. Az elmúlt évben Észak-Korea tovább növelte a keresztények fenyegetettségét – a rezsim szorosan figyelemmel kíséri a kínai határszakaszt, és lecsapnak az olyan biztonságos házakra, ahol a megtért keresztények menedéket kerestek.

“A leleplezett keresztényeket visszaküldik az észak-koreai táborokba, ahol szörnyű körülmények között szenvednek, kínzásnak vannak alávetve, és sokan meghalnak. közölük.”

A lista tetején lévő nemzetek többsége a Közel-Keleten vagy Észak-Afrikában található, köztük Afganisztán, Pakisztán, Líbia, Irak, Jemen és Irán. Szomália, Szudán, Eritrea és India szerepel még a tízes listán.

Egyiptom egy másik gyors emelkedő a listán, melyen az erőszak, a magánélet, a család, a közösség, a nemzeti körülmények és az egyházi élet fenyegetését vizsgálják. Az ország a 17. legrosszabb országként szerepel, egy évvel az erőszak és a keresztény támadások után.

Az Open Doors szerint “2017-ben több rettenetesen erőszakos incidens volt Egyiptomban: húsvétkor 49 embert öltek meg két templomi bombázás során; májusban iszlám szélsőségesek támadtak meg egy felső-egyiptomi kolostorba utazó embereket – huszonkilenc áldozattal járt a támadás.

“Csak Minya tartományban több mint 15 lányt raboltak el az elmúlt évben azzal a céllal, hogy kényszerítsék őket arra, hogy feleségül menjenek egy muzulmán férjhez és áttérjenek az iszlámra. Nem lehet megváltoztatni a vallást az iszlámról a kereszténységre Egyiptomban a személyi igazolványban.”

Ezt a nehézséget az áttérésben, valamint az országban a vallás magas nyilvános jellegét kiemelte az Open Doors Anglia és Írország ügyvezetője, Lisa Pearce is.

Törökország nem szerepelt 2014-ben az Open Doors világlistáján, de 2015-ben a 41. helyre lépett, és 2018-ban a 31. helyre került, 10 üldözési pontos növekedéssel.”

Afrika is előkelő helyen szerepel az iszlám szélsőségesség fenyegetése miatt, a nigériai keresztények pedig az erőszak “extrém szintjén” fenyegetettek.

Az Open Doors szerint “az iszlám szélsőségesek több mint 2000 keresztényt öltek meg tavaly. Számos nemi erőszak történt – több mint 500 nőt megerőszakoltak vagy szexuálisan bántalmaztak az elmúlt évben. A nemi erőszakot az iszlám szélsőségesek háborús fegyverként használják Észak-Nigériában.”

Forrás angol nyelven, további info grafikákkal itt.

Létrehozva 2018. január 10.