dr. Gál Péter atya új könyvéről

Mitől is váltott meg minket Jézus Krisztus? És milyen módon váltott meg minket? A mai keresztény hívőnek tudnia kell a választ ezekre a kérdésekre, hiszen ezek a központban állnak a keresztény hit világában, a hinnivalón belül.

Az őskeresztények tömör hitvallása így szólt: “Jézus Krisztus Szabadító”. De mi mindent jelent ez? Gál Péter könyve válaszol, és a megváltói mű egyik fontos területével foglalkozik, a bukott angyal gonosz hatalmától való jézusi szabadítással. Jézus Krisztus felé fordít minket ez az írás, aki “megjelent, hogy a sátán művét romba döntse” (1Jn 3,8).

Szemlélhetjük e tanulmány nyomán Jézus oly szelíd, gyöngéd szeretetét, önátadását, bárányi áldozatát, amely felszámolta és végleg megsemmisíti az egészen más módszerrel harcoló gonoszlélek művét. A Szentírásra és az ókori egyházatyákra alapozott egyházi tanítás bontakozik ki előttünk az ördögről és legyőzéséről, de a modern teológia kérdésfeltevései is választ kapnak.

E könyv elsősorban teológiai összefoglaló, de belőle a hétköznapi kűzdő ember gyakorlati szempontokat is kap a jó harcához, melyet a kísértéssel, a gonosz hatásaival szemben vív, és közelebb visz a Megváltó Jézus méyebb megismeréséhez és ahhoz, hogy tanítványaként magunk is az ő győzelmében éljünk.

A Szegletkő Kiadó gondozásában megjelent, kis példányszámú könyvet a szerzőtől lehet megrendelni.

Forrás

Létrehozva 2017. július 6.