Egy démoni MLM

Az MLM vallás kiskátéja cikkben olvasmányos betekintést kaptunk a multilevel marketinget népszerűsítők termékbe és önmagukba vetett hitébe.

A közelmúltban olyan termékeket forgalmazó hálózatról szereztünk tudomást, melynek termékeinek használata nemhogy megszabadít, hanem megkötözöttséget okoz.

A teljeskörű öngondoskodás forradalmát hirdető csapat anyacége igen távoli országban található, a nemes egyszerűséggel csak “bioenergetizált” termékek használata (és forgalmazása) jobb fizikális, mentális és spirituális egészséget ígér, az álmok valóra váltását a jövedelmezőség, és a fenntarthatóság jegyében.

A cég filozófiájának első tétele nem rejti véka alá a lényeget: hisznek az Univerzum öröklött energiáiban. Egy vidéki magyar városé a dicsőség, hogy hódító útjára induljon valami, ami nagyon nem Istentől való… A termékek nem szolgálnak diagnózis felállítására,  megelőzésre, kezelésre vagy betegség gyógyítására – ehhez szakembert ajánlanak (nem tudni, kit kell érteni ez alatt), viszont sok mindenre jók. Főleg az egyenletes életenergia áramlásának biztosítására. Segít eltávolítani a szervezetben fellépő fájdalmakat. Ráadásul van olyan termék, melynek működéséhez sem hálózati áramforrás sem pedig elem nem szükséges,  soha nem merül le. Egy távol-keleti perpetuum mobile.

A szakmai ismertető szerint a test bio-energiamezeje automatikusan képes a környezetből felvenni a nullponti életerő energiát. A technológia semlegesíti a negatív frekvenciát és memóriát az anyagokból. Az eredmény: visszafordítják az öregedés folyamatát. Az ismertetőből természetesen ennél hosszabb (és laikusok számára még kevésbé érthető) magyarázatok és kifejezések szerepelnek a technológiáról.

Az egyik termék olyan mint egy rozsadamentes varázsbot: ha megérintünk, megkeverünk vele tárgyat-folyadékot-beteg testrészt, akkor helyreállítja az energiaáramlást, energetizálja a testnedveket. Ha megadott irányban, megszabott számú alkalommal körözünk vele, akkor növelni tudjuk a tárgyakban levő potenciált. NEM a termék, vagy saját magunk – a démon által…

Szándékosan nem írom le a várost, a cég nevét, vagy a terméket. Magyarországon nem folytatnak kereskedelmi tevékenységet, így el tudom képzelni, ha Mariska néninek vagy Józsi bácsinak gondja lenne a termékkel, milyen egyszerűen tudják reklamációjukat érvényesíteni (milyen nyelven?), esetleg visszakérni többhavi nyugdíjuk árát, amit egy termékre költöttek. A cég honlapján számos certifikáció található, sok pecséttel és aláírással – ezek csak a sok-sok országban bejegyzett cégek adatait mutatják, de semmi információ nincs a technológia vagy a termékek bevizsgálásával, működési mechanizmusával, az emberre gyakorolt fizikai vagy pszichés spirituális hatásokkal kapcsolatban.

Létrehozva 2017. május 25.