Téveszme, kritika, összefoglaló írások

Ferenc pápa megszünteti a hagyományos római miserítust?

alt

A hagyományos római miserítus kedvelői számára aggasztó információkat közölt a francia katolikus La Croix magazinnal Andrea Grillo, a Ferenc pápához közel álló, modernista szellemű liturgiaszakértő.

Grillo szerint Ferenc pápa vissza kívánja vonni XVI. Benedek pápa Summorum Pontificum motu propriojában közölt intézkedéseit a hagyományos miserítus szabad gyakorlásáról - a szakértő szerint a pápa ugyanis helyteleníti, hogy a latin egyházban "kétféle" legitim rítus is létezzen egymás mellett.

Share
Bővebben...

Igazán trendi: csinálj szelfit válás után

alt
N
em friss házasok, hanem egy „boldog, elvált” pár, akik szétkürtölik válásukat egy közös képpel

A válás az egyik legrondább szó angolul. Szelleme számtalan házasságot kísért. Elvált házaspár esetében gyakran stressz és pénzügyi gondok állandó forrása. A gyermekeket életük teljes hátralévő részében érinti. A válás nem volt gyakori a múltban. Valójában a válás megbélyegzése sok házasságot mentett meg, melyek később jól működtek.

Share
Bővebben...

Pénz és boldogság - nem járnak feltétlenül együtt

altBár alapvetően régi fényképek helyreállításával és vezetői portrék készítésével foglalkozom, ezen túl egy nemzeti adóbevallást készítő cégnél adószakértőként dolgozom. Az elmúlt években nagyjából 1’000 adóbevallást készítettem, és megszereztem a “okleveles adótanácsadó” címet.

Ez idő alatt a munkának köszönhetően viszonylag átfogó képet kaptam az amerikaiak pénzügyi helyzetéről. Az ügyfelekkel való beszélgetések rámutatnak a boldogságuk és elégedettségük szintjére. Majd az adóbevalláson keresztül rálátásom van pénzügyeikre, melyek alapján néhány érdekes megfigyelést tettem.

Share
Bővebben...

Rutinműtét végzetes következményekkel

alt

Megjelent egy cikk a Magyar Nemzet [2016.] október 17-i számában a lengyel abortusztüntetések kapcsán Antoni Rita tollából, amely – leginkább az egyes nőket ért méltánytalanság és fájdalom tapasztalatából kiindulva – a legális abortusz mellett száll síkra. Ahogy a szerzőt, úgy engem is a szenvedő nők körében szerzett tapasztalatok késztettek ennek a cikknek a megírására – mégis, a levont következtetések mások. Ami engem az úgynevezett „életvédő” szolgálatban elindított, az nem valamiféle ideológia vagy akár a meg nem született magzatokért érzett aggodalom volt, hanem az azzal a nem csillapodó, életet elszívó fájdalommal való találkozás, amellyel a terhességmegszakítást átélt nőkre jellemző.

Share
Bővebben...

Burke bíboros: a muzulmánok és a keresztények nem ugyanazt az Istent imádják!

alt

Az amerikai katolikus bíboros végre kimondta azt a nyilvánvaló igazságot , amely a mi eltévelyedett virulens-politikailag korrekt társadalmunkban mára már eltűnt: a kereszténység és az iszlám nem ugyanazt az Istent imádja!

"Hallom az embereket, amikor azt mondják nekem, hogy mindannyian ugyanazt az Istent imádjuk, mindannyian hiszünk a szeretetben" - Leo Raymond Burke bíboros, érsek, aki egykor a Vatikán legmagasabb bíróságán szolgált, ezt mondta a keresztény teológiáról szóló új könyve bemutatójának telekonferenciáján.

Share
Bővebben...

dr. Gál Péter atya új könyvéről

alt

Mitől is váltott meg minket Jézus Krisztus? És milyen módon váltott meg minket? A mai keresztény hívőnek tudnia kell a választ ezekre a kérdésekre, hiszen ezek a központban állnak a keresztény hit világában, a hinnivalón belül.

Share
Bővebben...

Transzcendentális meditáció és sátánizmus

alt

A transzcendentális meditáció (TM) egyik mantrája a sátánizmushoz kapcsolódik. Ezt megerősíti Fr. Paolo Siano FI (szeplőtelen ferencesek rendje) kutatása a szabadkőművesekről. Ellentét a megvilágosodás keresése megközelítésében a TM és Keresztelő Szent Jánosnak a misztikus teológiát bemutató könyve között.

Share
Bővebben...

Harry Potter 20 éve

7 words HU

Köszönet Sajó Tamásnak és a shopalike.hu csapatnak, hogy írásuk közreadását felajánlottták. A szerk.

Share
Bővebben...

Mit hiszünk? - Az Egyház dogmáiról

alt

A dogma olyan tétel, amelyet az egyházi tanítóhivatal mint Istentől kinyilatkoztatott igazságot közöl és hirdet, ezért annak tudatos tagadása vagy visszautasítása eretnekségnek számít.

Egy tételnek ez a legmagasabb teológiai minősítése, mert jelzi, hogy azt isteni és egyházi hittel kell elfogadni, azaz isteni és egyházi tekintély kezeskedik az igazságáról.

Share
Bővebben...

Fény derült az "Isteni Irgalmasság Máriája" (MDM) démonikus hátterére

alt

MDM az ír médium, Joe Coleman odaadó híve és követője volt. Marynek addig nem voltak látomásai, míg nem találkozott a démoni befolyás alatt álló Joe Colemannal, aki minden bizonnyal megfertőzte Mary Carberry-t, így hamarosan neki is látomásai lettek.

Share
Bővebben...

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.