Minden oldalról megvédve

„Keresd fel újra és újra ezt a helyet mennyei Atyád szívében és az Atyaistent úgy fogod megismerni, ahogyan Róla vélekedsz és bízol Benne.” (M. Basilea)

Bízd magad Istenre, mint egy gyermek önmagát az apjára bízza. Ő nem ejt el téged.

Belsőleg meg vagy törve; szerencsétlen, gondterhelt és egyedül vagy. Ilyenkor vonulj egy időre vissza és a csendben képzeld el magadban, hogy ki is a mennyei Atya. Ismerd fel Isten szavainak igazságát: „Minden oldalról körülveszel és kezedet felettem tartod.” (139. Zsoltár, 5.)

Istennek e kedves ígérete, ahogyan ez a tékozló fiú hazatérésének ábrázolásában számtalanszor a művészet tárgya volt, íme rád is vonatkozik! Istenben teljes biztonságban érezheted magad, minden oldalról megvédve! Szorultságodban egyszerűen azzal a tudattal fordulj Hozzá, hogy Ő a legjóságosabb és legkedvesebb Atya. Minden attól függ, hogy Istennek milyen képét hordozod szívedben. Hogy milyen elképzeléseid vannak a mennyei Atyáról. Minél inkább Tőle, a szeretet Atyjától várod a legjobbakat, annál többször fogod azt megtapasztalni. Ne csak azt mondd el Atyádnak, ami megindít vagy Tőle vársz, hanem igyekezz a mennyei Atya képét megjeleníteni, ki Ő és mit ígért neked:

Atyám, Te tudsz szükségemből kiutat.

Atyám, Te meghallgatod imádságomat Jézus kedvéért.

Atyám, Te megbocsájtasz nekem Jézus kedvéért.

Atyám, Te minden utamat csodálatos célhoz vezéreled.

Atyám, Te gondoskodsz rólam.

Atyám, Te nem hagyhatod gyermekedet elsüllyedni.

Atyám, Te szeretsz engem és mindenkor gondolsz rám.

Atyám, Te minden helyzetet meg tudsz változtatni, Neked semmi sem lehetetlen.

Atyám, a Te verésed mindig csak szeretetből történik.

Atyám, Te olyan Isten vagy, aki csodákat művel még ma is.

Létrehozva 2018. január 13.