Eucharisztikus csoda Monserratban

A gyászoló lány látta, hogy az apja a purgatóriumból a mennybe jut mindössze azért, mert három misét mondatott apja lelkének nyugalmáért

A XVII. században egy gyászoló fiatal lány kereste meg Millán de Mirando bencés apátot a Montserrat-i Szűzanya kolostorában. Az apátnak könyörgött, hogy mondjon három misét az elhunyt édesapjáért.

A fiatal lány teljesen meg volt győződve arról, hogy ezek a misék felgyorsítják az apja útját a mennyországba, megszabadítva őt a purgatórium fájdalmaitól. A lány gyermeki hitétől megindulva  az apát másnap elmondta az első misét.

A mise alatt a fiatal lány térdelt és amikor felnézett, látta az apját az oltár mellett, ahol a pap misézett. „Térdelt, félelmetes lángokkal körülvéve” – így írta le apját, az oltár alsó lépcsőjén megpillantva . A papot figyelmeztették erre a csodás jelenségre, aki arra utasította a lányt, hogy helyezzen egy darab vásznat oda, ahol az apja térdelt. A szövet azonnal lángra kapott, hogy mindenki látta, bár a pap nem látta a gyermek apját. Ez azt mutatta, hogy az apját megtisztítják a purgatórium lángjai.

A második mise az apja lelkének nyugalmáért szólt, és a kislány ismét látta az apját. Ezúttal egy lépéssel feljebb állt, a diakónus mellett, és „élénk színű öltöny volt rajta.” Ekkor az apja még mindig a purgatóriumban volt, de már nem érték el a lángok.

A harmadik misén utoljára látta az apját. A szentáldozás alatt „hófehér ruha volt rajta”, de valami rendkívüli történt a mise végén. A kislány felkiáltott: „Ott megy az édesapám elmenekül és felemelkedik az égbe!” Már nem kellett aggódnia apja lelkéért, mert bizonyosan tudta, hogy elért a mennyei kapukhoz.

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2017. december 15.