Jegyesség

alt

Kedves testvérek, én a jegyességünkről szeretnék néhány szót elmondani nektek, hogy hogyan formált jegyességünk alatt az Úr.

Mindketten hívők voltunk és úgy gondoltuk, hogy a házasságot csak Istenre lehet alapozni, és hogy az emberi erő kevés hozzá. Hogy mi saját erőnkből soha nem fogunk boldog házasok lenni. Ezért az Úrra bíztuk, hogy Ő tanítson meg minket. Jó férjnek és feleségnek, jó apának és anyának lenni. Őt kértük, hogy formáljon minket ilyenné. Hosszú időt, több mint egy évet szántunk a jegyességre. Mivel a házasság nagy feladat, tanulni kell hozzá, felkészülni. Ezt a tanulást, felkészülést viszont nem okos könyvekből szerettük volna elsajátÚtani, hanem az Úr vezetéséből. Őhozzá akartunk minél közelebb kerülni.

Share
Bővebben...

A Szűzanya különleges anyai áldása

alt

A Szűzanya 1988-ban kezdett szinte naponta beszélni különleges anyai áldásáról Medugorjében, ahol 1981 óta mint a „Béke Királynője” jelenik meg. 1988. augusztus 15-én, mennybe felvételének ünnepén adta először a Szent Szűz ezt az áldást mint különös kegyelmet a Krizsevác hegyen lévő zarándokokra. Megbízást is adott hozzá: „Adjátok tovább minden teremtménynek!” Az áldás szövege:

Megáldalak téged Szűz Mária különleges anyai áldásával az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében! Amen.

Share
Bővebben...

Szívszorító videóban üzent az iszlamistáknak a négyéves Julia

alt
Szívszorító videófelvételt közölt Facebook oldalán a CÖF, amelyen az egy hónappal ezelőtti, kopt keresztények elleni támadás túlélője, egy 4-5 éves kopt keresztény kislány számol be a véres napról, a megélt borzalmakról, amelyben 28 egyiptomi keresztényt mészároltak le iszlamisták.
Share
Bővebben...

Jézus gyógyító jelenlétében

zenta 2016

Lelkigyakorlat Zentán (2016)

Vonakodva mentem, egészen pontosan lemondtam a lelkigyakorlatot. Kedves zentai barátom ezt elfogadta. Úgy éreztem, itthon nagyobb szükség van rám. Minden egyes lelkigyakorlat előtt ezzel a fortéllyal húz csőbe a kísértő, és minden egyes alkalommal valósnak tűnik maga a kísértés.

Share
Bővebben...

„Boldogok vagyunk, mert keresztények lehetünk” – egy iraki pap megrendítő tanúságtétele

http://www.magyarkurir.hu/img.php?id=78892&p=1&img=c_398A1183.jpg

Az esztergomi Szent Adalbert Központ belső udvarán találkozunk. Feltámad a szél, furcsán alakítva a kis szökőkút vízsugarait, hajunkba terméseket fúj. Leülünk egy árnyékos padra, ahol Roni Szalím megrendítő egyszerűséggel, hittel és erővel tesz tanúságot életéről, de mindazok küzdelméről is, akik iraki keresztényként a fennmaradásért küzdenek. Átható tekintete magával ragadó, szavainak és jelenlétének könnyedsége, az átélt nehézségek ellenére, belső örömöt és derűt sugároz…

Share
Bővebben...

Isten utat tervezett számomra

alt

Bizonyára sokan ismerik az Élsz, Barackvirág! című könyvet, melyben Csiszár Mária elmeséli gyermeke, Kati történetét. Kati nyitott gerinccel született másfél évvel a Ceaucescu-éra bukása előtt Zilahon.

Az olvasó élete első napjától követheti végig az érte vívott küzdelmet Párizs–Budapest–Pécs állomásokon át az életmentő műtétig. Élete sokak számára példaértékű lehet, ezért megkerestük Máriát, az ötgyermekes édesanyát, hogy meséljen sorsáról, családjáról.

Share
Bővebben...

Tanúságtétel - Nagy Péter és Judit

NP Judit

Gyerekkoromban betartva a vallásos szokásokat egyházi előírásokat nevelkedtem. Számomra ez mindig is természetes volt. Felnőtt koromban, amikor nehéz élethelyzetbe, komoly döntések elé kerültem, szembesültem azzal, hogy számomra mit jelent a hit, az Isten jelenléte ebben a világban, és konkrétan az én életemben.

Share
Bővebben...

Lelki táppénzre mentem

alt

Olyan munkahelyen dolgoztam, ahol az adott szónak nem volt értéke. Ahol a vezető szavait, intézkedéseit minden megjegyzés, kiegészítés nélkül illő volt elfogadni. Ellenvéleményt nem volt tanácsos megfogalmazni, mert a következmények igen gyorsan láthatóvá váltak.

Share
Bővebben...

A Westboro baptista gyülekezetben nőttem fel - ezért hagytam ott őket

Pufók arcú, kék szemű ötéves voltam, amikor először tüntetni mentem a családommal. Édesanyám kérésére a babáimat a kisbuszban hagytam.

Share
Bővebben...

Jim Caviezel beszél hollywoodi pályafutásáról

h9910

II. János Pálról és a villámcsapásról

A Passió című film Jézusát alakító világhírű színésszel Łukasz Adamski készített interjút 2017 áprilisában. (Részletek)

Share
Bővebben...

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.