Hallottad már a füleddel Isten szavát?

Az evolúció csendjében a sivatagi rókának sokkal nagyobbra nőtt a füle, mint kontinentális társainak, ezért a hallása is sokkal jobb.
A sivatagban negyven évig vagyis a teljességig a teljességbe érkezésig csendben vándorló nép sokszor hallotta Isten szavát.

A Sínainál olyan elementáris erővel szólt hozzájuk, hogy később közösségileg már úgy emlékeztek vissza erre a teofániára, mint akik nem csupán hallották, de látták is hangot.

Szent Jeromos is így adta vissza a fordításában: videbat Vocem, láttuk a hangot. (MTörv 4,12)

Prófétai előkép ez, melynek kettős a beteljesedése. Láthatod a megtestesült IGÉT minden nap az Oltáriszentségben. És ha hűségesen élsz jelenlétében, lelked néma sivatagjának csendjében, akkor egy nap megszólal a Fölséges és saját füleddel fogod hallani hangját.

Olyan lesz, mint a megrázott csengő szó, melytől bongva a földbe gyökerezik a lábad, vagy, mint a mennydörgés, mely betölt Szentlélekkel és szelíden átjár a tremendosum félelmetes borzongása, vagy mint a vulkán robbanása a szíved mélyén, mely elmossa régi énedet és elbűvöli Isten szépsége az új szívedet.

Nos? Nyúlik már a füled? Kívánja már az Istenre, az áldásra, a szépre, jóra kiéheztetett szíved? Akkor gyere minden reggel jelenlétébe 7.00-8.00 között a ladánybenei templomba csendes imádásra.

Láthatod ŐT a hit szemeivel és hallgathatod ŐT a hit füleivel hűséggel mert Ő beteljesíti a szavát.

Ez a pneumatikus vagyis a Szentlélek által vezényelt evolúció mely meggyógyítja a süketeket.

„Gyűjtsd elém a népet, hogy hallják szavaimat, s megtanuljanak félni engem minden időben, míg a földön élnek, s fiaikat is megtanítsák rá. Erre ti odajárultatok a hegy tövéhez: s az égett mind az égig és sötétség, felhő és homály volt rajta. Ekkor szólt hozzátok az Úr a tűz közepéből, szavak hangzását hallottátok, de alakot egyáltalában nem – csak hangot; videbat vocem – láttatok.”

Alleluja, Alleluja, Alleluja!

(forrás: felelmetes-ez-a-hely.blogspot.com)

Létrehozva 2016. augusztus 15.